oglasio se

I Loka otkrio svoju stranu priče: Ovo je posledica neznanja!

0
Nakon što su mediji preneli da je Stefan Đurić Rasta sa četvoricom prijatelja nasrnuo na njega, Slobodan Nešović Loka otkrio je šta se dogodilo u prostorijama njegove agencije.
foto: Instagram
foto: Instagram

Vlasnik agencije za autorska prava Mascom Slobodan Loka Nešović i jedan od voditelja emisije Veče sa Ivanom Ivanovićem i muškarcima povodom tuče koju je izazvao reper i suprug pevačice Ane Nikolić Stefan Đurić Rasta, izdao je saopštenje za javnost u kojem objašnjava šta se i zašto se dogodilo pre dva dana u prostorijama njegove agnecije, posle čega je i završio u Urgentnom centru, a Stefan Đurić u policiji.

 

Godinama su se voleli: Jeste li znali da je Loka bio oženjen ovom popularnom voditeljkom? (FOTO)

 

- U utorak, 18. aprila, Stefan Đurić Rasta je u pratnji četiri lica upao u prostorije Mascoma, gde je naočigled 15 zaposlenih nasilnički uleteo u moju kancelariju i počeo da preti. Verbalno nasilničko ponašanje je eskaliralo u fizičko nasilje pomenute petorice nada mnom. Pregledan sam u Urgentnom centru, gde su mi ustanovljene povrede. U svoje ime i ime kompanije ‘Mascom‘ izražavam žaljenje zbog činjenice da je medijska eksponiranost kojoj smo izloženi usledila na ovakav nemio način, a ne usled primera uspešne saradnje sa hiljadama domaćih i stranih autora i izvođača, čija prava štitimo i zastupamo: od legendarnog Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića, Dragana Lukića i Isidore Žebeljan, preko Madone, pa sve do Sky Vikluha i Ramba Amadeusa i plejade Vornerovih autora i izvođača - kaže se u saopštenju.
Nešović dodaje da je ceo incident zapravo, nezadovoljstvo prouzrokovano neznanjem.

 

- Oblast autorskog prava je kompleksna, a nezadovoljstvo učesnika u muzičkoj industriji i događaji ovog tipa su posledica neznanja i nepoznavanja materije. To očigledno nezadovoljstvo koje se javlja kod mnogih aktera muzičke industrije kod nas posledica je opšte neuređenosti sfere autorskog prava intelektualne svojine kod nas, za koju odgovornost snose mnoge institucije i pojedinci. Nadamo se da će branša i opšta javnost ovaj nemili događaj shvatiti kao poslednji poziv na rešavanje nagomilanih i očigledno urgentnih problema u ovoj oblasti. Mascom će, kao prvi korak na tom putu, krajem maja organizovati konferenciju za štampu na temu autorskog i srodnih prava - kaže Slobodan Loka Nešović u svom saopštenju.

 

Stefan Đurić Rasta otkriva SVE DETALJE sukoba: Evo šta se zaista dogodilo u Lokinoj agenciji (FOTO)

 

Inače, Slobodan Nešović (51) školovao se u Beogradu i na Kipru. Diplomirao je komunikologiju i otac je dvoje dece. Od trinaeste godine svira u prvoj generaciji pank i nju vejv bendova Urbana gerila, Defektno efektni, Berliner Strasse. Najmlađi je učesnik antologijske kompilacije Artistička radna akcija. Radio je na Radiju B92 kao urednik i voditelj, potom emisiju Videodrom na NTV Studio B, bio je deo tima radijske emisije Buđenje.

 

 

 

makonda-tracker