Halid Bešlić: Sada se radujem svakom danu

0
Otkako je posle teške saobraćajne nesreće pre više od godinu dana dobio drugu šansu za život, pevač Halid Bešlić promenio je prioritete i posvetio se supruzi Sejdi, s kojom je nedavno proslavio i godišnjicu braka
foto: Dženat Dreković
foto: Dženat Dreković

Nakon teške saobraćajne nesreće koja mu se dogodila nedaleko od Sarajeva pre nešto više od godinu dana, pedesetšestogodišnji folk pevač Halid Bešlić naučio je da u potpunosti uživa u svakom danu. Otkako je prošao mučno lečenje i dobio novu šansu za život, bosanski Sinatra kako su ga nazvali obožavaoci u Bosni i Hercegovini, posvećeniji je porodičnom životu, koji već tri decenije deli sa šest godina mlađom suprugom Sejdom i njihovim tridesetogodišnjim sinom Dinom. Životna saputnica bila mu je upravo i najveći oslonac tokom prelomne borbe za oporavak, pa legendarni muzičar koristi svaku priliku da joj zahvali na rečima utehe i podrške, ali i zato što je tokom lepih, ali i onih manje prijatnih trenutaka u karijeri umela da ga umiri i ohrabri. Popularni pevač i danas se s osmehom seća prvog marta 1978. godine kada je upoznao voljenu Sejdu posredstvom njene rođene sestre, ali i kako ju je zavoleo na prvi pogled. Nakon samo dva meseca veze, Halid je poželeo da je večno sačuva za sebe, pa brak koji su tada krunisali i danas neguju s puno posvećenosti i pažnje. Iako više ne pridaju poseban značaj jubilejima, pevač i njegova draga ne propuštaju da obeleže godišnjicu braka, mada se trude da im svaki dan bude ispunjen ljubavlju.

- Slavimo svaki dan koji provodimo zajedno, pa ovu godišnjicu braka nismo slavili na specijalan način. Zajedno smo otišli na romantičnu večeru u Sarajevu – kroz osmeh ističe Halid koji odnedavno koristi svaki slobodan trenutak da sa suprugom ode van Sarajeva kako bi zajedno uživali u prirodnom okruženju.

- Moji bliski prijatelji u blizini Sarajeva prave hacijendu s ergelom konja. Obožavam da sa suprugom odlazim i posmatram deset prelepih lipicanera koji uživaju u prostranim pašnjacima, pošto me takve situacije ispunjavaju. Redovno sa prijateljima odlazim na druženja u prirodu i to mi veoma odgovara – iskren je Halid.  

Iako je desetog marta prošle godine doživeo saobraćajnu nesreću i potpuno izgubio vid na desnom oku, u toku oporavka Halid nije dozvolio da ga ponesu negativne misli i da utone u depresiju. Uprkos tome što su mnogi bili skeptični, muzičar je posle nekoliko meseci tokom kojih je teško govorio zbog mučne povrede jezika, uspeo da zaceli rane, pa ga sada srećnim čini i to što peva bez ikakvih poteškoća. Uz to, ponosan je i zbog toga što se zauvek oprostio od cigareta, svog višedecenijskog poroka.

- Sada se odlično osećam, oporavio sam se i trenutno imam problem samo s viškom kilograma. Naime, previše sam se ugojio i želim da redukujem svoju težinu od sto osam kilograma. Ne prija mi što sam gojazan, pa zato i ne volim da se pojavljujem u javnosti, a neprijatno se osećam i pred kamerama. Veoma mi je žao što zbog problema s viškom kilograma nisam bio u stanju da dođem na vašu manifestaciju Story Awards, iako sam žarko želeo da prisustvujem jednom takvom događaju gde sam bio nominovan u konkurenciji za Najdirljiviju priču  – iskren je Halid koji kroz stihove svoje čuvene pesme Jesen stiže dunjo moja najavljuje veliki solistički koncert u Beogradu na jesen, a nedavno je pun entuzijazma nastupio i u sarajevskoj dvorani Skenderija s kolegama Miroslavom Ilićem i Šabanom Šaulićem.

- Sada kada su se utisci slegli, oduševljen sam kako je prošao koncert pod nazivom Tri kralja, a drago mi je i što su Šaban i Miroslav prezadovoljni kako je sve ispalo. Nismo imali mnogo vremena, ali posle nastupa našli smo se i puni emocija evocirali uspomene na koncertnu dvoranu koje se svi rado sećamo – završava muzičar.

Ksenija Konić

makonda-tracker