Novak Đoković: Zdravstveni problemi su iza mene

0
Nakon što je uspešno startovao na ovogodišnjem Rolan Garosu u Parizu srpski teniser Novak Đoković ne krije sreću što može da se posveti tenisu

Novak je kao treći nosilac turnira na Rolan Garosu posle dva časa i osam minuta igre savladao 73. tenisera sveta, Evgenija Koroljeva iz Kazahstana rezultatom 3:1, koji mu je obezbedio prolaz u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske koje se igra od od 23. maja do 6. juna.

Srpski teniser je nakon meča dao intervju u kome se osvrnuo na svoju fizičku spremu i nastavak takmičenja na Rolan Garosu.

- Fizički se sada osećam dobro, spreman sam... Ove godine sam prvi put imao problema sa alergijom. I dalje me malo muči, ali mnogo manje nego u prethodna dva meseca. Srećan sam što je to sada iza mene i što mogu da se fokusiram na teren - rekao je Novak, a potom se osvrnuo na to ko je favorit i koliko očekuje od druge nedelje takmičenja.

- Federer i Nadal su najbolji teniseri sveta i najveći favoriti za ovu titulu. Ali, ako budem igrao svoj najbolji tenis i ako budem uspeo da održim taj nivo mislim da imam dobre šanse da odem daleko u drugoj nedelji turnira – kaže treći teniser sveta koji će u drugom kolu igrati protiv Japanca Keja Nišikorija.

Jelena Kulović

makonda-tracker