Antić i reprezentativci ugostili decu bez roditeljskog staranja

2
Selektor nacionalnog fudbalskog tima Radomir Antić i reprezentativci Srbije ugostili su decu iz domova bez roditeljskog staranja u sportskom centru Kovilovo
foto: promo
foto: promo

Četrdesetpetoro dece iz Doma za zaštitu dece i odojčadi iz Zvečanske ulice i Dečijeg sela iz Sremske Kamenice provelo je vreme u druženju sa fudbalerima koji se u Kovilovu pripremaju za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Selektor Antić i fudbalski reprezentativci kroz druženje i igru razgovarali su sa decom o svemu onome što čini život profesionalnog sportiste – motivaciji za bavljenje sportom, posvećenosti treninzima, verovanju u svoje sposobnosti, samopouzdanju, uspehu i neuspehu, ali i o predstojećem fudbalskom prvenstvu i pripremama reprezentacije Srbije za nastup na njemu. Fudbaleri su pričali o tome koliko je truda i rada potrebno za ostvarenje profesionalnih ciljeva, ali i koliko su sport i timski duh važni za razvoj svakog pojedinca.

Nakon druženja, deca su prisustvovala redovnom treningu fudbalera, a dobrovoljci su dobili mogućnost da se i sami oprobaju na treningu - u zagrevanju i istezanju, ali i da zaigraju fudbal sa najboljim igračima Srbije.

Poseta Kovilovu organizovana je u okviru projekta Delta Humanitanog Fonda pod nazivom Veruj u sebe, sa ciljem da pomogne stvaranje pozitivne slike o sebi  i svojim mogućnostima, motiviše decu na učenje, bavljenje sportom i napredovanje u svakom smislu, a uz pomoć ljudi koji su se istakli u svojim profesijama.

Na odlasku, deca su od Delta Sport Grupe koja je podržala projekat dobila NIKE lopte, majice i tradicionalne narukvice projekta Veruj u sebe, a zatim su se fotografisala sa sportistima.

makonda-tracker