Zdravko Čolić: More me čini srećnim

0
Slavni pevač Zdravko Čolić boravio je u Crnoj Gori, gde je u sklopu turističke promocije ove zemlje snimio spot za pesmu Dajte nam svega, dok je slobodne trenutke provodio sa suprugom i ćerkicama
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Legendarni pop pevač Zdravko Čolić boravio je dve nedelje u Crnoj Gori, gde je u saradnji sa turističkom organizacijom te zemlje snimio spot za pesmu Dajte nam svega s njegovog najnovijeg albuma. Kreativno rešenje spota osmislio je Veljko Mićunović, dok je reditelj ovog kratkometražnog muzičkog filma Miloš Đukelić, a ideja je da Zdravko bude promoter nove sezone crnogorskog turizma. Inače, šarmantni pedesetosmogodišnji pevač obožava Crnogorsko primorje, gde često sa svojom suprugom Aleksandrom i ćerkama, osmogodišnjom Unom Zvezdanom i trogodišnjom Larom, boravi u Bokokotorskom zalivu. Svakog leta Čola i njegove tri princeze daleko od očiju javnosti uživaju u čarima Jadranskog mora.

- Obožavam Crnogorsko primorje. Svake godine sa porodicom odlazim na godišnji odmor u Bokokotorski zaliv. Devojčice vole da plivaju i kao i ja uživaju u vodi. Pošto tokom godine nisam stalno s njima zbog poslovnih obaveza, radujem se letnjim danima kada ih posvećeno učim plivačkim veštinama. Odlazak na more svima nam predstavlja uživanje i taj period u godini ostavljam isključivo za porodicu – opisuje Zdravko koji je nakon spota za pesmu Javi se, javi se snimio i spot za pesmu Dajte nam svega.

- Spot smo, počevši od Budvanske rivijere, snimali na brojnim prelepim lokacijama u Crnoj Gori. Pored rada, uspeli smo da pronađemo vremena za uživanje i odmor. Ipak, najviše sam se obradovao što sam prvi put u karijeri u spotu imao helikopter koji je leteo iznad Bečića i spustio se na krov hotela Splendid – otkriva Čolić.   

 Nakon uspešno završenog posla u Crnoj Gori, Zdravko je sa svojim bendom i menadžmentom otputovao u Prag, odakle će nastaviti put za Kanadu, gde ga očekuje mini turneja.

- Radujem se koncertima u Vankuveru, Torontu, Edmontu i Montrealu, gde ću otputovati tokom sledeće nedelje. U Kanadi ću proslaviti i svoj rođendan 30. maja na intimnoj proslavi u krugu mojih prijatelja koji tamo žive. Nikada mi nisu bili preterano važni pokloni jer su mi prisustvo i dobro raspoloženje najbližih bitniji od materijalnih stvari – priča Zdravko koji je prezadovoljan kako je izgledalo snimanje spota u Crnoj Gori u kome je pored njega učestvovalo više od sedamdeset statista.

Koncertom u Pragu, Zdravko nezvanično počinje turneju. Do sada je za samo dva meseca od izlaska novi album dostigao tiraž od pola miliona prodatih diskova uz Telekom Srbiju, računajući i republike bivše Jugoslavije, kao i prodaju uz Duel prašak. Očekuje se da će prodaja njegovog albuma na narednim koncertima dostići brojku od milion prodatih primeraka, što nijednom pevaču nije pošlo za rukom u poslednjoj deceniji.

Ksenija Konić

makonda-tracker