Željko joksimović: Satkan sam od emocija

Pop zvezda Željko Joksimović otkriva da mu stabilan emotivni život daje snagu i podstrek za profesionalne izazove, ali i kako njegova izabranica, voditeljka Jovana Janković, uvek uspeva da ga smiri i usreći
0
1 / 3 Foto: Story Press

Nakon što je dvadesetog aprila proslavio svoj trideset osmi rođendan, pop zvezda Željko Joksimović otpočeo je užurbane pripreme za profesionalne izazove koji ga uskoro očekuju. Pre nego što 1. juna nastupi u hali Boris Trajkovski u Skoplju, a 12. na stadionu Koševo u Sarajevu, talentovani muzičar posetio je prestonicu Bosne i Hercegovine, gde je proveo tri uzbudljiva dana.

- Na momente se radujem kao dete i iskreno, veoma sam uzbuđen zbog naredna dva velika koncerta koji me očekuju. Uveren sam da ću svojim fanovima priuštiti sjajnu zabavu, ali i da ću se i sam odlično provesti – kaže Željko i ne krije kako najradije sam učestvuje u svim detaljima koji se tiču njegovog posla.

- Iako oko sebe imam sjajan tim ljudi, najmirniji sam kada znam da su odrađene čak i najmanje sitnice, pa neprestano pred sebe postavljam najviše ciljeve i gomilu obaveza. Istina, najčešće zažalim zbog umora koji me sustigne onda kada bih trebalo da budem najodmorniji, ali čak ni s godinama nisam naučio da se opustim i umanjim svoj perfekcionizam – ističe pevač koji neumorno radi i na svojoj kondiciji ne bi li i fizički bio spreman da odgovori na sve obaveze, budući da posle koncerata sledi putovanje u Belorusiju, gde će na ovogodišnjem muzičkom festivalu Slavjanski bazar, na kojem je pobedio 1999. godine, biti član žirija.

- Pre nekoliko godina potpuno sam promenio stil života i otpočeo da živim mnogo zdravije. Nekada sam kasno odlazio na spavanje, pa sutradan nisam mogao da ustanem i sebi priuštim istinske trenutke uživanja. Kada sam shvatio da sve to veoma smeta mom zdravlju, naterao sam se da promenim neke loše navike. U svakodnevicu sam uvrstio rano ustajanje, treninge i masaže, korigovao ishranu... Koliko god mi je to u početku bilo teško, ubrzo sam shvatio da mi to izuzetno prija i da se osećam mnogo bolje. To mi, svakako, puno znači i zbog brojnih nastupa gde se veoma trošim i potrebno mi je mnogo snage i energije – iskren je Joksimović kome tokom nedavne posete Sarajevu društvo nije pravila njegova izabranica, dvadesetdevetogodišnja Jovana Janković, voditeljka Jutarnjeg programa na TV Pink.

- Jovana je ostala u Beogradu zbog obaveza koje ima, ali prisustvovaće mom koncertu na Koševu, kao i moji bliski prijatelji, jer svi oni znaju koliko mi to znači. Sarajevo je grad kojem se uvek rado vraćam, jer ima neku posebnu energiju, a i moji tamošnji prijatelji uvek se potrude da mi boravak ostane u divnom sećanju – priča Joksimović koji je tokom dvogodišnje romanse sa Jovanom pronašao pravi emotivni mir.

- Stabilan ljubavni život daje mi krila. Ja sam čovek satkan od emocija, a kao i sve ljude, to me motiviše i pruža mi snagu da pravim dobre pesme i profesionalno budem bolji. Pošto se i sama bavi ozbiljnim poslom, Jovana ima razumevanja za moje brojne obaveze, kao i one neizbežne nervoze pred neke važne događaje. Obostrano pozitivno utičemo jedno na drugo i kada je to potrebno baš ume da me smiri – iskren je pevač koji je nedavno komponovao balkansku verziju kompozicije azerbejdžanske predstavnice Safure, koja na muzičkom spektaklu Evrosong već važi za favorita.

Ksenija Konić

makonda-tracker