Jovana Stipić i Sreten Stojanović: Poljubac koji je zapečatio našu ljubav

Glumica Jovana Stipić i njen izabranik, izdavač i književni prevodilac Sreten Stojanović, zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav 3. maja na građanskom i crkvenom venčanju u Novom Sadu i na Fruškoj gori
0
1 / 5 Foto: Saša Cimbal

Mada su nekada potrebne godine zabavljanja da bi se dvoje ljudi jedno drugom zakleli na večnu ljubav i shvatili da su rođeni jedno za drugo, to nije bio slučaj sa tridesettrogodišnjom glumicom Jovanom Stipić i njenim izabranikom, tri godine mlađim izdavačem i književnim prevodiocem Sretenom Stojanovićem. Naime, njih dvoje su nakon samo mesec dana poznanstva odlučili da žive zajedno, potom su se krajem prošle godine verili, a pre dve nedelje, 3. maja, zajedno su prošetali do oltara gde su razmenili zavete ljubavi.

- Građansko venčanje obavljeno je u restoranu i klubu Đardino, a bilo nam je drago što smo naš najlepši trenutak u životu podelili sa dragim  osobama. Istog dana, oko šest časova po podne, venčali smo se u manastiru Krušedol na Fruškoj gori. S nama u manastiru bili su samo članovi najuže porodice i taj čin je za nas bio veoma lep i dirljiv. Inače, Sreten i ja smo počeli da živimo zajedno nakon mesec dana zabavljanja i  ta odluka uticala je da nam život postane lepši, uzbudljiviji i smisleniji. Poželeli smo da to osećanje potraje ceo život, pa me je Sreten zaprosio u decembru 2009. godine – priča Jovana, dok njen voljeni objašnjava na koji način su organizovali svadbenu proslavu.

- Želeli smo da napravimo dobru žurku na kojoj će svi plesati i pevati pa smo nakon dugog razmišljanja odabrali klub Đardino koji je, po nama, najlepši u Novom Sadu. Za dobru atmosferu bili su zaduženi momci iz benda Apsolutno romantično koji su do dugo u noć dobrom muzikom goste držali na plesnom podijumu – otkriva Sreten.

Lepa Novosađanka, kao i većina pripadnica nežnijeg pola, od najranijih dana maštala je o svojoj svadbi, smatrajući da glamuroznosti venčanja doprinosi i maštovita venčanica.

- Lako sam pronašla onu idealnu. Znala sam da želim da bude jednostavna i udobna jer sam želela da u njoj provedem čitavo veče. Pronašla sam baš onakvu kakvu sam zamišljala u novosadskom salonu Čarolija – kaže glumica opisujući koliko su je srećnom učinili i kumovi.

- Sreten je imao dva svedoka na venčanju, u manastiru mu je kumovao Milun Stijović, sin starog porodičnog kuma, a na građanskom njegov prijatelj iz Niša, advokat Filip Domazet. Meni je kumovala moja prijateljica Mirjana Grašić, s kojom sam odmalena maštala o svom venčanju. Inače, odlučila sam da promenim prezime i sada sam gospođa Jovana Stojanović. Lepo mi je da nosim prezime koje će nositi i naša deca, dok ću u poslu koristiti devojačko Stipić jer se na to prezime publika navikla – oduševljeno priča lepa crnka, prisećajući se sa svojim voljenim trenutka kada su shvatili da su savršeni jedno za drugo.

- Ne umem da kažem kada se to tačno dogodilo, ali znam da sam vremenom u to postajao sve sigurniji i verujem da nas je život pod istim krovom naveo da shvatimo da nam je zajedno mnogo lepše – kaže Sreten, dok Jovana dodaje svoje impresije.

- Vrlo brzo smo stvorili naš svet pun radosti i smeha. Za mene je Sreten najduhovitiji čovek kojeg poznajem i uz njega moj život ima lepše boje – završava Jovana.

Moni Marković

makonda-tracker