Kaliopi i Karamazov zajedno u Beogradu

0
Makedonska diva Kaliopi i jedan od najboljih svetskih lautista, Edin Karamazov predstaviće svoj zajednički muzički projekat i novoobjavljeni studijski album Oblivion ekskluzivnim koncertom koji će se održati desetog juna u Pozorištu na Terazijama s početkom u
foto: promo
foto: promo

Osim što poslovno sarađuju, Kaliopi i Karamazov su i privatno veliki prijatelji. Upoznali su se 1995. godine u švajcarskom Bazelu. Njihovo prijateljstvo traje i danas, a album Oblivion je plod njihove umetničke saradnje.

Nastupom pod intrigantnim nazivom Oblivion, u prevodu zaborav, predstaviće istoimeni album na kojem se nalazi 11 kompozicija. Reč je o albumu koji je već probudio veliko zanimanje na stranom tržištu što zbog svog kvaliteta, tako i zbog reputacije koja prati ove umetnike, a za područje Srbije i Bosne i Hercegovine, album je objavio City Records. Oblivion donosi pesme iz celog sveta, od Južne Amerike, Brazila i Argentine, sve do Japana, Kanade, Evrope.

Na albumu se može naći filmska muzika Hejtora Vile Lobosa, Andrea Morikonea, kompozicije Johana Sabastijana Baha, Leonarda Koena,  jedna ruska tradicionalna romansa i jedna makedonska narodna pesma. Reč je o svetski poznatim kompozicijama čiji je aranžman dorađen za baroknu lautu, gitaru i glas, a svaka od tih pesama nosi svoju priču koje odudaraju od svega već viđenog na domaćoj muzičkoj sceni.

makonda-tracker