Ivana Peters: Ne odustajem od druge bebe

1
Rok zvezda Ivana Peters posetila je privatnu kliniku na kojoj je vantelesnom oplodnjom začeta njena troipogodišnja ćerka Sara i obavila pripremni razgovor za drugu trudnoću koju priželjkuje
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Rok zvezda i pevačica grupe Negativ tridesetčetvorogodišnja Ivana Peters posetila je pre nekoliko dana kliniku Genesis medical i doktora Nikolu Antića koji ju je, kada je pre gotovo četiri godine vantelesnom oplodnjom dobila ćerku Saru, javno proglasio medicinskim fenomenom. Ovom prilikom, ona je tamo dogovorila i pregled na kojem će biti utvrđeno da li je spremna da rodi drugo dete. Međutim, Ivanin put do rođenja prve ćerkice nije bio nimalo lak i zato često ponavlja kako joj je Sara dar od Boga.

- Iz mog primera jasno je da ništa nije nemoguće jer sam pre vantelesne oplodnje imala dve teške operacije. Na prvoj su mi odstranjeni desni jajnik i desni jajovod, a na drugoj levi jajovod. Nakon toga me je kuma Marija odvela u kliniku Genesis medical, gde mi je konstatovana endometriotična cista na preostalom levom jajniku, kao i nebrojene priraslice u stomaku - prenosi svoje mučno iskustvo Ivana koja je u svemu imala veliku podršku bivšeg supruga Aleksandra Petersa sa kojim je nedavno obnovila ljubav.

- Moj put terapije bio je petosatna laparaskopska operacija, kada su mi otklonjene priraslice, kao i endometriotična cista sa preostalog jajnika. Nakon toga radila sam vantelesnu oplodnju i carskim rezom dobila Saru - prepričava put svoje trudnoće Ivana koja je neizmerno zahvalna doktoru Nikoli Antiću kod kojeg je ponovo otišla, budući da njena mezimica ima snažnu želju da dobije društvo u kući.

- Išla sam na informativni razgovor kako bih se raspitala o eventualnom planu za drugu vantelesnu oplodnju i saznala koliko sam zapravo za nju sposobna, s obzirom na to kakve sam probleme ranije imala. Sa mnom je bila i Sara koja je doktoru rekla da liči na Deda Mraza, a ja sam na to dodala da je on moj Deda Mraz jer mi je doneo nju - smeje se poznata umetnica čija je osnovna poruka onima koji čvrsto žele da dobiju dete da ne odustaju.

- Zaista bih želela da poručim svim ženama da ne odustaju od vantelesne oplodnje. Meni se posrećilo iz prvog puta i mogu samo da zamislim kako je onima kojima se to odmah ne desi. Ali, ako ja sa teškom istorijom bolesti pre toga nisam odustala, onda su čuda zaista moguća i rezultat koji na kraju dobijate zaista nema cenu. Ponovo bih otišla na vantelesnu oplodnju, najviše zbog Sare pošto želi sestru - kaže Ivana koja je svoju preslatku mezimicu nedavno upisala na balet i na karate.

- Izrazila je želju da ide i na jednu i na drugu aktivnost. Prelepa je u kimonu, a iz baletske škole Adagio opisuje mi svoje prve baletske korake. Mislim da joj je igra u krvi pošto je moja pokojna baka bila profesor baleta u školi Lujo Davičo - zaključuje ponosna mama i dama čiji glas važi za jedan od najboljih na balkanskim prostorima.

Nikola Rumenić

makonda-tracker