Zoran Žika Živanović: Tata kao najbolji prijatelj

1
Iako se posle dvadeset tri godine razveo od njihove majke Vere, frontmen grupe Zana Zoran Žika Živanović srećan je što ćerke Marija i Tamara to nisu zamerile, već ističu da im je tata najbolji prijatelj
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Kada je pretprošle godine posle više od dve decenije braka sa bivšom suprugom Verom odlučio da se razvede i kroz život nastavi dalje sa novom izabranicom, pevačicom svoje grupe Zana Jelenom Galonić, njen frontmen, Zoran Žika Živanović, jedino se brinuo kako će to objasniti svojim naslednicama, dvadesetdvogodišnjoj Mariji i devet godina mlađoj Tamari. Ipak, posle dugih razgovora uspeo je da im objasni kako će one zauvek biti njegov centar sveta i životni prioritet.

- Bilo mi je teško da svojim ćerkama objasnim razloge zbog kojih njihova mama Vera i ja više nećemo biti zajedno. Ipak, uspeo sam pažljivim razgovorom i duboko verujući u to da ćemo zajedno lakše proći kroz probleme. Ispostavilo se da sam bio u pravu i evo, danas sa svojim ćerkama koračam kroz život u još snažnijem odnosu - otkriva Zoran.

Iako je svesna da njeni mama i tata više nikada neće biti zajedno, starija Marija, koja će jednog dana postati peta pevačica benda Zana, oseća da oca ima uvek uz sebe i u njemu može da, pre svega, ima dobrog prijatelja.

- Tata nikada nije bio strog prema sestri i meni, već se uvek trudio da nam na prvom mestu bude drug i da nam na humorističan način objasni neke životne stvari, kao i da nam pomogne da rešimo naše probleme. Takođe, oduvek nas je učio da budemo pozitivne osobe, da s osmehom razumemo tuđe greške, ali i da uvek priznamo svoje - kaže Marija koja je na nedavno održanom koncertu grupe Zana otpevala njihovu pesmu Mladiću moj.

Žika je verovao da mu obe naslednice neće zameriti to što je ostavio njihovu mamu.

- Samo je jedna stvar bila bitna, a to je podatak da nikada nisam otišao od njih. U našem životu sve je ostalo isto. Da bismo to postigli, potrebna je ogromna energija, ali ja je imam na pretek i zahvalan sam Bogu na tome. Veoma sam ponosan na to kako su Marija i Tamara vaspitane, što je plod zajedničkog truda njihove mame i mene. One znaju da smo nas dvoje zajedno uvek uz njih i da ih nikada nećemo gušti roditeljskim ambicijama, kao i našim problemima. Naš cilj je postignut i one su već spremne za određene životne izazove - ističe Žika.

Ni Marija ni Tamara nikada nisu koristile tatinu popularnost kako bi došle do nekog cilja. One jednostavno obožavaju da provode vreme sa njim jer kažu da im je baš tata izvor radosti.

- Ne postoji reč kojom bih mogla da opišem našeg tatu. Pored toga što nas je stvorio, on je naš najbolji prijatelj. Uvek je tu da nam pomogne koliko god može. Svaki minut proveden sa njim ispunjen je šalama i smejanjem do suza - tvrdi Marija.

Iako se u medijima ponela priča da će upravo starija Žikina ćerka biti nova pevačica grupe Zane, on tvrdi da je za to još rano i da Marija mora još mnogo da radi i vredno vežba.

- Te priče su potekle pošto sam ja posle njenog nastupa na Zaninom koncertu rekao da za našu grupu nikada neće biti zime. Marija prvo mora da završi fakultet, a onda ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Jelena i ja nastavljamo priču zvanu Zana - kaže Žika.

Ipak, dvadesetdvogodišnja Marija ne krije da bi jednog dana volela da sarađuje sa svojim ocem i proba da opravda njegovo poverenje.

- Volela bih da jednog dana budem poštovana kao što su članovi grupe Zana, ali polako, nigde ne žurim, još sam mlada - s osmehom završava Marija.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker