Novak Đoković: Nikad se ne štedim

Drugi teniser sveta Novak Đoković tokom turnira Serbia Open u Beogradu uprkos alergiji koja ga je mučila svojim fanovima priredio je spektakularne mečeve i odigrao revijalnu fudbalsku utakmicu
0
1 / 8 Foto: Luka Šarac

Boravak rođenog Beograđanina Novaka Đokovića u našoj prestonici za njegove fanove znači pravi spektakl. Početak drugog po redu ATP turnira Serbia Opena 3. maja, garantovao je da će drugi teniser sveta celih sedam dana boraviti u svom rodnom gradu. Novak je to vreme odlučio da provede na najbolji mogući način, trudeći se da svakodnevno udovolji dragim prijateljima i svojim navijačima.

- Ovaj turnir mi mnogo znači jer igram u svojoj zemlji i u svom rodnom gradu. Ispunjava me ponosom i zato što pokazuje svetu najlepše lice Srbije. Uvek pružam maksimum i ne spadam među one igrače koji, iako su favoriti, mogu da izađu na teren i izgube. Znam da se mnogi najbolji teniseri taktički opredeljuju za to da se čuvaju za masters turnire i gren slemove, ali ja sam tip koji u svaki meč ulazi dajući sebe stoprocentno - rekao je Novak.

Iako je uprkos alergiji koja ga je svakodnevno mučila odlučio da nastupi pred domaćom publikom, Đoković je svojim obožavaocima zajedno s drugim prijateljima sporta priredio i fudbalski performans.

Revijalni fudbalski meč između sportista i glumaca, organizovan u sklopu ATP turnira Serbia Open na terenu FK Dorćol, završen je pobedom sportista rezultatom 3:2.  Za ekipu Serbia Open igrali su Saša Ćurčić, Savo Milošević, Vladan Lukić, Ivan Tomić, Gordan Petrić, otac Grigorije, Dejan Bodiroga, Vlade Divac, Nikola Radmanović, Viktor Troicki, Novak Đoković, Nenad Zimonjić i generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko. Glumce koji snimaju seriju i film Montevideo, Bog te video predvodio je kao kapiten Viktor Savić, dok je Dragan Bjelogrlić kao stručni konsultant bodrio svoj tim sa klupe.

Isto veče u popularnom prestoničkom restoranu Majik&Mima Bar, Novak je zajedno s mlađim bratom Markom prisustvovao žurki organizovanoj za sve tenisere koji su tokom protekle nedelje boravili u Beogradu. U veseloj atmosferi prinčevi belog sporta malo su se opustili i predahnuli od napornih treninga.

Između brojnih obaveza najbolji teniser Srbije i kompanija MTS snimili su spot koji je pomerio granice kada je reč o reklamnim kampanjama na ovim prostorima. Spektakularan spot koji je režirao Petar Pašić, a u kome se Nole nakon telefonskog razgovora pretvara u robota, premijerno je prikazan u prošlog četvrtka na Serbia Openu, pre Novakovog duela sa Fabiom Fionijem u kome je trijumfovao naš teniser. Ovaj naporan meč u kome je publika na centralnom terenu Milan - Gale Muškatirović videla čak deset brejkova, dosta je namučio Novaka i bilo je evidentno da naš teniski as ima zdravstvenih problema.

- Ne želim da tražim izgovore za svoje trenutno fizičko stanje. Presudilo je to što sam želeo da igram pred ovom divnom publikom koja je došla da me bodri i kojoj sam zahvalan - rekao je Novak koji je po dolasku u Beograd otkrio da ima problema sa alergijom.

- Da je reč samo o alergiji, ne bi bilo ovako teško. Meč je bio iscrpljujući i za mene. Proteklih dana razmišljao sam da li da izlazim na teren ili ne, a da li je odluka bila pametna uskoro ćemo saznati - pričao je Đoković koga je tokom prvog meča s tribina bodrio i holivudski zavodnik Džerard Batler.

Moni Marković

makonda-tracker