Adrijana Lima: Posao mame je najbolji na svetu

Nakon što su na sajtu brazilske lepotice Adrijane Lime osvanule prve fotografije njene petomesečne ćerkice Valentine, ova slavna manekenka otkrila je koliko ju je materinstvo opčinilo i promenilo joj životne prioritete
0
1 / 2 Foto: Profimedia

Tek pošto se pre pet meseci ostvarila u ulozi mame, slavna manekenka i supruga košarkaškog asa Marka Jarića, Adrijana Lima, shvatila je šta podrazumeva bezuslovna ljubav i koliko je lep osećaj kada se u naručje prigrli svoje dete. Ova brazilska lepotica koja se prošle godine za Dan zaljubljenih zaklela našem slavnom košarkašu na večnu ljubav, u novembru je na svet donela devojčicu kojoj je zajedno sa svojim suprugom dala ime Valentina. Malena devojčica promenila je Adrijaninu svakodnevicu toliko da su joj sada neke nove stvari postale životni prioritet.

- Za mene je najbolji posao na svetu biti mama. Nikada nisam ni pomislila da mogu toliko da volim i uvek sam se pitala da li bezuslovna ljubav zaista postoji. Sada znam da postoji jer sam je osetila - kaže manekenka.

Činjenica da je tokom trudnoće saznala da boluje od preklampsije, sindroma koji pogađa između pet i osam odsto trudnica, a koji je podjednako opasan i za majku i za bebu jer uzrokuje povišeni pritisak, primorala je Adrijanu da miruje kod kuće dve nedelje. Beba je zbog toga stigla na svet u trideset četvrtoj nedelji, a nakon rođenja imala je nepuna dva kilograma.

- Valentina je bila najmanja beba u bolnici. Mada sam želela da se porodim kod kuće, to je u mom slučaju bilo nemoguće. S obzirom na to da kao roditelj želite da date sve od sebe i da ne dopustite da se išta dogodi vašoj bebi, taj period bio je veoma stresan za mene - ističe Adrijana koja ne krije da ju je uloga majke potpuno promenila.

- Sada sam mnogo zrelija i mnogo sigurnija, a i promenili su mi se  prioriteti u životu. Osećam se snažnije - objasnila je lepotica.

Inače, najveću podršku oko devojčice Lima dobija od svog supruga za koga tvrdi da se odlično snašao u ulozi tate, što je i sam potvrdio.

- Osećam se veoma dobro, i Adrijani i meni je uloga roditelja potpuno prirodna. Zaista uživamo u roditeljstvu i tek sada je sve došlo na pravo mesto - kaže Marko.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker