tuga ne prestaje

Godišnjica od odlaska Marinka Madžgalja: Prerano ugašen osmeh

0
U susret prvoj godini otkad je nakon duge i teške bolesti preminuo dramski umetnik Marinko Madžgalj, uspomena na njega ne bledi, već se svi sa setom sećaju jednog od najvećih šoumena i njegovog višestrukog talenta
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Za sve poštovaoce filma i pozorišta, prethodna godina bila je možda i jedna od najtužnijih. Tokom tih 12 meseci, neke od istaknutih legendi srpskog glumišta napustile su ovaj svet i svoj talenat preselile u nebeski teatar.

 

Dragan Nikolić, Velimir Bata Živojinović, Milorad Mandić Manda i najmlađi među njima Marinko Madžgalj odigrali su svoje poslednje uloge i oprostili se od publike. Pre godinu dana, 26. marta, vest da je Marinko preminuo u 37. godini, mnogi su dočekali u neverici. Iako se znalo da već duže vremena boluje od raka pankreasa, nada u izlečenje nikada nije napustila njegove najbliže.

 

Poznajući ga kao velikog borca, koji je kroz život išao s posebnom lakoćom, šireći i na druge pozitivan duh kojim je ispunjavao svaku prostoriju u kojoj se našao, glumčevi prijatelji verovali su da će i tu bitku dobiti. Smatrali su da je prerano za njegov oproštaj. Ipak, njihove molitve nisu bile uslišene.

 

Nastavak teksta pročitajte u novom 601. broju najtiražnijeg magazina Story koji će se u prodaji naći od petka, 24. marta.

 

foto: Story

 

makonda-tracker