Marijana Mateus: Nepoznati detalji biografije

4
U svojoj prvoj knjizi Amouage, modna dizajnerka Marijana Mateus otkrila je do sada nepoznate detalje iz svoje biografije, priznala da je konzumirala marihuanu, ali da je dobila bitku s tumorom.
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Marijana je istakla da nije poročna, ali da je u ranoj mladosti ipak nije zaobišao ukus marihuane.

- Sa petanest godina našla sam se na nekoj žurki, tačnije na rođendanu jedne od mojih drugarica, gde se uveliko duvalo. Toliko mi je smetao taj čudni miris, da me je glava odmah zabolela. Naravno da sam i ja povukla jer sam morala da okusim marihuanu svačije mladosti. Bilo je to leto 1986. godine. Sve mi je to delovalo prilično neverovatno. Došla sam iz provincije u grad, ali sam znala da to neću, da mi se ne sviđa i da to nisam ja. Kasnije su mi u srednjoj školi svaki dan na odmoru nudili da zapalim, ali više nisam imala želju – napisala je Marijana koja je u svom prvom romanu otkrila i da je za vreme braka sa Lotarom Mateusom imala tešku operaciju.

- Nešto malo pre razvoda mi je između jajnika i debelog creva dijagnostifikovan ogroman tumor, za koji se do operacije nije znalo da li je maligni. Tada sam prvi put shvatila koliko sam imala stresan život sa Lotarom Mateusom. Bolest me je naterala na preispitivanje i nametnula mi pitanje da li ga i dalje volim. Ako ne, zbog čega ta mesečna apanaža i finasijska sigurnost koju mi je pružao, treba da bude jedina važna stvar u mom životu – pitala se plavokosa dama koja je pred razvod od Lotara operisana u Salcburgu.

- Šest nedelja sam živela sa saznanjem da me čeka ozbiljna i teška operacija. Nikada u životu nisam bila toliko slaba. Stoički sam izdržala operaciju. Imala sam divnog doktora, sjajnu negu i mnogo sreće da je sve dobro prošlo. Kada su videli u kakvoj je fazi tumor, rekli su mi sa stoprocentnom sigurnošću da neće biti nikakvih zračenja i da će se sve povući samo od sebe – istakla je Marijana.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker