Sinan Sakić: Naučio sam da idem ispravnim putem

Folk pevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari
0
1 / 20 Foto: Privatna Arhiva

Folk pevač Sinan Sakić nedavno se vratio sa odmora u Indiji gde je i ove godine zajedno sa voljenom suprugom Sabinom proveo mesec dana u Prasantinilajmu kod duhovnog učitelja Sai Babe. Izvođač legendarnih hitova već četrnaest godina posećuje ovo sveto mesto, a prvi put je boravio 1996. godine nakon nesreće koja se desila njegovom najmlađem sinu Alenu, kada je zadobio teške opekotine. Sinan tvrdi da za njegovo izlečenje može zahvaliti, između ostalog, i boravku u hramu Sai Babe.

- Kada je moja supruga Sabina 1995. godine otišla sa Alenom prvi put kod Sai Babe, moram da priznam da u početku nisam imao poverenja. Ali, nakon što se vratila puna oduševljenja, odlučio sam da i sam posetim tu zemlju. Sledeće godine otišao sam i shvatio da su blizina božanstva i njegova energija mnogo pomogli Alenu. Video sam mnogo čuda i za mene je to bilo nezaboravno iskustvo. Zato se uvek radujem svakom odlasku, jer kada vidim Sai Babu, ja sam najsrećniji čovek na svetu. Svako ko jednom ode kod njega, mora se vratiti ponovo – iskreno priča Sinan koji se u Indiji sreo i sa Šivom, poznatim muzičkim producentom iz Singapura, koji mu je predložio i saradnju.

- Ja sam čovek koji voli sve religije na ovom svetu, a jedna od omiljenih mi je budizam. Indija je zaista čarobna i ne kaže se uzalud da se u njoj nalazi ključ života jer je zemlja duhovnosti. Ona je svake godine moj san jer se tamo osećam kao da sam ponovo rođen, pošto čovek pobegne od svog licemerja i lažnog života materijalizacije. Nikada ne pripremam sebe posebno kada odlazim u to sveto mesto. Inače sam vegetarijanac, a tokom mesec dana boravka u hramu Sai Babe ne uzimam ni kap alkohola. Ne mogu da kažem da sam svetac, ali znam sebi da kažem ne. Meditacija mi mnogo znači jer me opušta i regeneriše – tvrdi Sinan i opovrgava priče da je kao poštovalac Sai Babe, član sekte.

- Sai Baba je duhovni vođa koji ima stotine miliona pristalica iz svih religija širom sveta. Za njegov rođendan dolazi pet miliona ljudi, među kojima i dvadeset predsednika raznih zemalja, čuveni glumci i reditelji kao što su Stiven Sigal i Stiven Spilberg. Svi oni sede na darsanu i čekaju da mu poljube nogu i ruku. Ljudi prvo treba da vide šta se tamo dešava, a onda da pričaju da li je to sekta ili nešto drugo. Gledao sam kako Sai Baba iz ruke materijalizuje vibuti, sveti prah, koji je nošen na analizu i dokazano je da nije zemaljskog porekla. Iz medaljona se materijalizuje amrita za koju je takođe dokazano da nije zemaljskog porekla, a njome se hrane deca u jednom domu. Bio sam prisutan i materijalizaciji prstenja, satova i lančića, kao i ozdravljenjima mnogih ljudi. Srećan je onaj koji ode kod Sai Babe. Ali, kao što on kaže, kod njega mogu doći samo oni izabrani, koje pozove. Ipak, ne razmišljam da starost provedem u Indiji, već sa mojom Sabinom u našoj zemlji. Ona je nešto najlepše što mi se dogodilo i stalno se zahvaljujem Bogu što mi je poslao jer je ljubav mog života. Shvatio sam da se bez novca ne može, ali on nije najvažniji. Niko nije odneo na nebo ništa osim cipela i odela. Zato sam se i ja mnogo promenio i trudim se da idem putem ispravnosti. U životu mi je najvažnije da mi je porodica zdrava, da se volimo i poštujemo – završava Sinan koji je posle Indije produžio na ostrvo Puket na Tajlandu, a potom i u Australiju, gde je održao tri velika koncerta.

Jelena Kulović

makonda-tracker