Seks i grad: Složna četvorka

Trenutno najpopularnije holivudske glumice Sara Džesika Parker, Kim Katral, Sintija Nikson i Kristin Dejvis, iznele su u časopisu Marie Claire detalje o svom međusobnom odnosu, čime su negirale medijska naklapanja o tome kako su svađi
0
1 / 8 Foto: Promo

Čitav svet nestrpljivo iščekuje premijeru filma Seks i grad 2 i svi su znatiželjni da vide kakve to nove avanture čekaju, sada već sredovečnu, fabuloznu četvorku. Hoće li nastavak uspeti da nadmaši 415 miliona zarade svog prethodnika? Međutim, sve kao da najviše zanima odgovor na pitanje da li su Kim Katral i Sara Džesika Parker zaista u svađi. U editorijalu junskog broja američkog izdanja magazina Marie Clare, četiri protagontistkinje Seks i Grad franšize razjasnile su sve spekulacije o nesuglasicama koje navodno postoje među njima.

- Tokom prethodne dve godine učestvovala sam u svakoj sekundi stvaranja ovog filma, tako da znam do najsitnijih detalja sve što se dešavalo na snimanjima. Ne mogu a da ne primetim da se atmosfera ni po čemu ne razlikuje od klime u ma kojem drugom uspešnom radnom kolektivu. Dok ste na setu, vi radite i po devedeset sati nedeljno. Skoro nikada niste kod kuće i stalno ste iscrpljeni. Sasvim je normalno da dođe do trenutaka u kojima svi budemo napeti i preosetljivi, pa čak i da neko bude emotivno povređen. Ipak, što se tiče mog odnosa prema drugima, zaista nemam sebi šta da zamerim – rekla je glavna glumica i producentkinja ovog nastavka Sara Džesika Parker.

Iako Kim Katral tvrdi da izmeđi njih četiri i dalje postoji izuzetno jaka hemijska veza, još od snimanja prvog dela filma po štampi se provlače tračevi kako su se glumice, a posebno Kim i Džesika, zamerile jedna drugoj, mahom zbog razlika u honorarima koji su im isplaćeni za učešće u ovom projektu.

- Smatram da mediji u svemu ovome snose glavni deo krivice. Umesto da nas prikažu kao moćne žene koje uspešno sarađuju, kakve jesmo na platnu, oni nas potpuno bespotrebno svrstavaju u kategorije. Sve te umišljene varnice postoje tamo gde su i kreirane – u nečijoj bolesnoj mašti! – iznela je glumica koja je tumači čuvenu Samantu.

Dama koja nam već dvanaest godina dočarava Šarlot,  koja je na snimanju u ne baš idealnim marokanskim uslovima svojim vedrim duhom bodrila čitav tim, te je i na radost svih, uspela da organizuje propisnu zajedničku večeru za Dan zahvalnosti, užasnuta je napisima koje čita u novinama.

- Jednom sam naletela na podatak kako se Kim i ja do te mere ne podnosimo da ni po koju cenu nećemo da sednemo za isti sto u hotelskom restoranu. To što je Kim takav tip osobe koji uživa u tome da da se presvuče u elegantnu garderobu kako bi sišla na večeru, dok meni više prija da, u pauzama vežbanja, u znojavoj trenerci čisto prezalogajim nešto s nogu, ne znači da ne trpimo jedna drugu. To su potpune besmislice! – ljutito je iznela Kristin Dejvis.

- Nije ovo baš uvek bila laka plovidba, ali ta ideja da postoji netrpeljivost među nama je potpuno suluda – prokomentarisala je Sintija Nikson.

Svetska premijera filma Seks i grad 2 biće održana 27. maja. Kod nas je premijeno prikazivanje zakazano za 1. jun u Sava centru, da bi se na redovnom bioskopskom repertoaru film našao od 3. juna.

Vera Rakić

makonda-tracker