Katarina Rašić: Odričem se posla zbog muža i bebe

1
Pevačica Katarina Rašić priča o bračnim krizama koje su ona i njen muž, košarkaš Partizana Aleksandar Rašić, uspešno rešili i otkriva da je zarad osnivanja porodice odlučila da se zauvek oprosti od posla
foto: Story press
foto: Story press

Zarad vlastitog mira, očuvanja braka i osnivanja porodice, nekadašnja solistkinja Koktel benda, a trenutno pevačica Loco benda, Katarina Rašić, odlučila je da se zauvek oprosti od svog posla i potpuno povuče iz javnosti. Uz voljenog supruga, perspektivnog košarkaša Partizana Aleksandra Rašića za kojeg se udala pre skoro tri godine, tridesetdvogodišnja brineta uvidela je da joj je porodični mir važniji od svih profesionalnih uspeha, a ostvarivanje u ulozi majke jedini prioritet. Pred njegove pripreme za sportski spektakl Final Four, lepa pevačica posvećena je isključivo svom dragom, kojem uz mnogo nežnosti i pažnje pokušava da olakša naporne dane prepune tenzije i neizvesnosti.

- Ostaću pet dana u Parizu i bodriti svog dragog budući da je reč o važnim utakmicama. U poslednje vreme retko idem na sportske događaje jer je Saša mirniji kada ostajem kod kuće, on zna da imam kratak fitilj i plaši se da ne upadnem u problem sa navijačima protivničkog tima – priča Katarina i ne krije da su ona i njen voljeni odavno prevazišli početne bračne trzavice.

- Saša je mlađi od mene pet i po godina i za sve ovo vreme mnogo je sazreo. Sada smo bliskiji, razumemo se bolje i više smo se vezali jedno za drugo. I ja sam se promenila, mnogo sam smirenija. Slušam njegove savete, pa uvek dobro razmislim pre nego što nešto izgovorim – iskrena je pevačica koja je bračne krize imala dok je zbog suprugovih angažmana s njim boravila u inostranstvu.

- Dok je njemu svejedno u kom gradu igra jer ima malo vremena da oseti prednosti života u inostranstvu, meni je sve to najpre bilo interesantno. Ali, vremenom je došlo do kriza zbog toga što sam napustila sve, posao, porodicu, prijatelje i otišla da budem s njim. Neretko sam se pitala da li je to ono što želim, mogu li sve to izdržati i hoću li mu u takvom stanju biti dobra podrška. Sve to uticalo je i na nas dvoje, ali je hvala Bogu prošlo – otkriva Katarina i ističe da izabraniku na sve načine pokušava da pomogne pred važne utakmice.

- Trudim se da se sklonim i pustim ga da se odmori kada uvidim da su mu potrebni mir i odmor. Želim da mu olakšam napore i bar dok je kod kuće da mu bude lepo. Ne mogu mnogo da mu pomognem, osim da budem klasična domaćica, što mi i prija. S obzirom na to da tokom sledeće nedelje završavam s obavezama u Loco bendu gde sam bila samo privremena zamena, jedva čekam da se posvetim Saši i našem domu. Nemam kućnu pomoćnicu, sama radim sve poslove i to mi nikada nije zasmetalo – priča pevačica koja je tokom decenijskog bavljenja javnim poslom, uvidela da je mnogo više izgubila nego dobila, zbog čega je rešila da se zauvek oprosti od svog posla.

- Nažalost, tokom godina nisam uspela da ojačam toliko da me ne povređuju zlonamerni komentari i naučila da ne budem potpuno otvorena, zbog čega sam se često kajala. Ne želim više da budem deo javnog života jer nemam više šta da kažem, ne želim da pevam  i snimam albume. Kada bih mogla da se vratim na profesionalni početak, izabrala bih da nikada ne postanem deo estrada jer ona ništa lepo ne može da mi donese – kaže atraktivna Beograđanka i tvrdi da su njenoj odluci delimično doprinele sve češće glasine o tome kako se razvodi.

- Nemam potrebu da se pravdam, jer ništa nisam skrivila, ali zato se više neću pojavljivati u medijima i imati razlog za nerviranje. Sve vreme koje sam koristila za posao, sada ću posvetiti najvoljenijima. Suprug je moj zaštitnik, podrška i pomoć, a moje povlačenje iz javnog života predstavlja najbolje rešenje za sreću i očuvanja braka – priznaje Rašićeva, koja silno priželjkuje da ona i njen muž uskoro dobiju prinovu.

- Verujem da će nam sudbina dati bebu i više ne želim time da se opterećujem. Ranije sam bila brzopleta i nestrpljiva, ali već godinama radim na toj svojoj mani. Uvidela sam da o osnivanju porodice ne treba mnogo brinuti kada za to ne postoji zdravstveni razlog. Temperamentna sam i verovatno sam sama sebi unosila nervozu, a  i to bi sigurno trebalo da promenim kako bih se što pre ostvarila u ulozi majke. Želim da steknem mir i živim sporijim tempom. Valjda je za bebu potrebno vreme, da se oslobodimo stresa...  Jedva čekam da se završi Sašina sezona kako bismo u julu, kada ima odmor, otišli na more i tada ćemo se posvetiti ostvarivanju tih planova. Oboje smo prošli zdravstvene analize, zdravi smo i nadam se da ćemo dobiti prinovu – iskrena je Katarina.

Mirjana M. Višnjić

makonda-tracker