Predstavljen novi dres srpske reprezentacije

Uz Marš na Drinu u Skupštini grada promovisan domaći dres fudbalske reprezentacije Srbije
1
1 / 2 Foto: Promo

Na događaju koji će svakako ući u istoriju srpskog fudbala, Radomir Antić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije javnosti je predstavio dres u kome će fudbaleri Srbije prvi put samostalno nastupiti na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Koristeći najnoviju tehnologiju holograma, uz prisustvo velikog broja zvanica iz sveta politike i sporta u gradskoj skupštini je svečano prikazana oprema koju će od sada fudbaleri Srbije nositi na utakmicama reprezentacije.

Novi domaći dres je crvene boje sa velikim belim krstom, kao u srpskoj narodnoj nošnji, koji ide od ruke preko torza i simbolično se spušta levom stranom preko srca i državnog grba. Na okovratniku sa zadnje strane dresa nalazi se znak u nijansi kraljevsko plave boje koja naglašava sve tri boje srpske zastave na kojoj je ćiriličnim pismom ispisano Srbija, dok se sa unutrašnje strane otvora za glavu nalazi mali dvoglavi orao karakterističan za srpske uniforme. Na unutrašnjoj strani dresa, na poleđini nacionalnog grba, i simbolično iznad srca, stoji natpis Srce na teren takođe ispisan ćiriličnim slovima koja je specijalno dizajniranim kao replika slova koja se nalaze u srpskom nacionalnom grbu. Brojevi na poleđini dresa imaju klasičan fudbalski dizajn i imaju perforacije da bi dres bio lakši i bolje ventiliran. Šorc domaćeg dresa je u nijansi kraljevsko plave boje sa belom trakom sa svake strane, dok se na pozadini struka nalazi ćirilični natpis Srbija. Domaće dokolenice su bele i tako dres simbolizuje tri boje srpske nacionalne zastave. Na njihovoj pozadini na listovima takođe je ćirilicom ispisano Srbija uz crvenu ergonomsku traku koja naglašava listove i mišiće.

Kao i gostujući, i domaći dres je po prvi put kompletno napravljen od recikliranog poliestera, i za svaki je bilo potrebno osam plastičnih flaša. Takođe, dresovi su dizajnirani da unaprede igru svakog igrača pružajući im više udobnosti, svežine i održavajući ih suvim tokom igre. Unapređena Nike Dri-Fit tkanina, sada je lakša za 13 odsto nego kod prethodnih dresova i pomaže brzo isparavanje vlage ostavljajući igrače suvim, dok inovativne ventilacione zone ispod struka koje idu preko šorca sa svake strane dresa značajno povećavaju protok vazduha.

- Izuzetno mi je drago što mi je pripala čast da predstavim novi Nike dres reprezentacije Srbije koji će naši fudbaleri nositi u Južnoj Africi. Mogu samo da kažem da smo se kroz kvalifikacije na terenu potrudili  da našim igrama ispišemo istoriju, tj. da se prvi put kao samostalna država kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Ljudi iz Nike-ja su prepoznali to i napravili opremu čiji je dizajn inspirisan nacionalnim bojama i simbolima što nam omogućava da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način - izjavio je Radomir Antić, selektor reprezentacije Srbije.

Svečanom događaju prisustvovao je veliki broj najistaknutijih ličnosti iz sveta politike, privrede i sporta.

makonda-tracker