Milica Majstorović: Molitve u manastiru donele mir i spasenje (ceo tekst)

0
Pevačica Milica Majstorović je mučni životni period nakon pokušaja samoubistva prevazišla zahvaljujući višednevnom obilasku šumadijskih svetilišta, da bi u manastiru Vujan pronašla svoj duševni mir
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Nakon što je u februaru pokušala da izvrši samoubistvo antidepresivima, pop pevačica Milica Majstorović uspešno se oporavljala u zagrljaju svog verenika Nenada Jevremovića sve dok joj pre dve nedelje nije ponovo pozlilo dok je šetala centrom Kragujevca. Slabašna i malaksala, provela je nekoliko dana u domu svog izabranika, a potom se vratila u roditeljski stan. Samo nekoliko dana kasnije, umesto planiranog puta u Francusku, odlučila je da se posveti veri, iščisti molitvama i pokuša da svoj duševni mir nađe u višednevnom obilasku šumadijskih i pomoravskih manastira. Majstorovićeva je provela sedam dana u poseti nekim od najvećih pravoslavnih srpskih svetilišta, a najduže se zadržala u srednjovekovnom manastiru Vujan, podno istoimene planine, na putu između Gornjeg Milanovca i Čačka, u koji je pre više od stoleća često navraćala i kraljica Draga Obrenović kako bi obilazila grob svog dede Nikole Lunjevca.

Upravo u manastiru Vujan, u miru i tišini, među zelenim krošnjama, pod vedrim plavetnilom nebom, uz mirise tamjana i zahvaljujući molitvama i blagosti monaha, uspela je da sabere svoje misli, osećanja i istinski se pokaje što je pokušala da sebi oduzme život, čime je najviše povredila svoje najvoljenije.  Umirivši svoje nemire i unutrašnje demone koji su joj razdirali dušu, Milica je s novom snagom i voljom za životom, na povratku kući obišla još jednu svetinju smeštenu na južnim obroncima planine Rudnik, manastir Vraćevšnicu, prelepo zdanje iz XV veka okruženo gustom šumom i skriveno od pogleda znatiželjnika.

 - Našla sam svoj mir i to je najvažnije, a ko ga je remetio i šta mi se sve isprečilo na putu sreće, otkriću u dogledno vreme – kaže Milica koja je nedavno dobila verenički prsten od svog dečka Nenada Jevremovića, uzornog studenta ekonomije, što je obelodanila i na facebooku promenivši svoj emotivni status u engaged.

- Tačno je da sam se verila, dakle taj status na facebooku nije lažan, ali ne želim da iznosim detalje te priče u javnost. Nenad mi je, pored članova moje porodice, najveća podrška. Srećni smo i lepo nam je – bila je kratka Majstorovićeva koja je na ovonedeljnoj prestižnoj manifestaciji Story Awards nominovana u kategoriji Najlepša ljubavna priča.

Nikola Rumenić

makonda-tracker