Hju Hefner spasao Holivud

0
Osnivač Playboy franšize Hju Hefner donirao je devet stotina hiljada dolara za očuvanje slavnog kalifornijskog Hollywood simbola.

Čuveni Hollywood znak smešten je na planini Li kod Los Anđelesa i vlasništvo je države Kalifornije. Međutim, zemljište na kojem se slova nalaze u privatnom je posedu, tako da se već godinama za njihovo očuvanje vodi bitka između fondacije udruženih holivudskih zvezda i vlasnika imanja, koji dolaze u iskušenje da dozvole da tu budu izgrađene nove luksuzne vile.

U aktuelnoj kampanji, u kojoj je cilj bilo sakupiti oko 12,5 miliona dolara, osamdesetčetvorogodišnji novinski izdavač Hju Hefner je, doniravši skoro milion dolara koliko je nedostajalo, u poslednjem trenutku spasao od uništenja znak kojim je ispisano ime epicentra svetske filmske industrije.

- Izuzetno sam srećan što sam i ovoga puta pomogao da se spasi holivudska Ajfelova kula i ovo je posebno veče za mene. Odrastao sam snevajući i maštajući uz filmove, tako da su kreacije Holivuda ostavile mnogo traga na moj život. – izjavio je Hefner na slavlju povodom premijere filma Iron Man 2.

Vera Rakić

makonda-tracker