Sonja Šašić i Aca Lukas: Intimna svečanost u ime ljubavi

Posle trogodišnje veze, pevač Aca Lukas i njegova verenica Sonja Šašić zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav 15. aprila najpre u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, a potom i pred matičarem u restoranu Hacijenda
0
1 / 13 Foto: Vladimir Šporčić

Četrdesetjednogodišnji folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, i njegova višegodišnja izabranica, tridesetčetvorogodišnja Sonja Šašić, venčali su se petnaestog aprila u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Popularni pevač svoju izabranicu, inače po zanimanju stilistkinju, odveo je pred oltar u kasnim popodnevnim časovima, a svečanoj crkvenoj ceremoniji prisustvovali su njihova rodbina i najbliži prijatelji, dok je počasno mesto pripalo njihovim naslednicima iz prethodnih brakova, Miljani i Lazaru, koje je Aca dobio u braku sa bivšom suprugom Svetlanom, i Sofiji, koju Sonja ima sa nekadašnjim mužem, folk pevačem Željkom Šašićem. Posebne emocije prisutnih budila je upravo nevestina preslatka ćerkica koja je imala ulogu deveruše, pa je u beloj haljinici držala maminu venčanicu. Zaljubljeni partneri dugo nisu želeli da dele sa medijima jedan od najdivnijih dana u svom životu, ali im je veliko interesovanje medija pokvarilo planove, te su se ispred crkve skupili brojni predstavnici sedme sile i pre nego što su njih dvoje stigli. Ipak, to im nije mnogo smetalo, jer su razdragani i presrećni zbog toga što su se posle tri godine nežne romanse obećali jedno drugom na večnu ljubav, sa osmehom na licu nakon razmene svetih zaveta uputili ka elitnom beogradskom restoranu Hacijenda, gde su do duboko u noć slavili svoju strasnu ljubav.

Iako je njihovo venčanje u medijima bilo najavljivano i nekoliko puta ranije, poznati estradni par odlučio je da uplovi u bračne vode onda kada su mnogi pomislili da su od toga zauvek odustali, te da im zakonski okviri ne znače mnogo. Nakon skladne veze, pevač je svoju dragu pre tri meseca zaprosio poklonivši joj prelep dijamantski prsten, ali do pre nekoliko dana ništa nije upućivalo na to da će snažne emocije krunisati ovog proleća.

- Ne postoji poseban razlog zbog koga smo odabrali ovaj datum - priča Aca. - Kada smo odlučili da se venčamo, nismo želeli da o tome govorimo u medijima kako ljudi ne bi pomislili da je u pitanju prvoaprilska šala. Odabrali smo da to bude u četvrtak jer oboje volimo da izlazimo tokom radnih dana. Nismo želeli da pravimo veliku, klasičnu svadbu, nego lep party na kome smo se divno proveli. Čak ni pozivnice nismo štampali, a ni muzika nije bila klasična svadbarska - iskren je pevač koji ne krije svoju sreću.

- Jednog popodneva Aca je došao kući i rekao: Zakazao sam svadbu, a ti ako želiš dođi. (smeh) Moj stav bio je da treba da organizujemo jednostavno venčanje kakvo i odgovara mom senzibilitetu. Nije mi padalo na pamet da pravim Holivud u Srbiji pošto je to i nemoguće - kroz osmeh objašnjava atraktivna nevesta koja je želela da njena svadbena ceremonija bude savršena, pa je tako odlučila da restoranom dominira bela boja, kakvi su bili stoljnjaci i cveće. Iako se dugo dvoumila oko izbora haljine, na kraju je odbacila mogućnost da odene klasičnu venčanicu, već je odabrala elegantnu belu toaletu koju je kupila u butiku Čarolija u Novom Sadu, dok je preko nje prebacila beli krzneni bolero. Njen voljeni lakše se odlučio za odevnu kombinaciju i nosio je skupoceno odelo u tamnoplavoj boji. Jedan od malobrojnih tradicionalnih običaja kojem su pribegli odnosio se na burme, koje su im u prodavnici jednog prestižnog inostranog kreatora nakita kupili kumovi.

- Burme su prelepe, a baš kao što smo Sonja i ja želeli dobili smo ih od kumova. Upravo zbog toga ću stalno nositi burmu - iskren je popularni pevač koji nije želeo da povredi nijednog od dvojice najboljih prijatelja, pa mu je u crkvi kumovao Zoran Petrović sa kojim se druži od najranijeg detinjstva, dok mu je na građanskom venčanju u restoranu svedok bio dugogodišnji menadžer Tomica Žugić. Veliki osmeh na njegovom licu izmamio je trenutak kada je Sonja odlučila da će se ubuduće prezivati Vukasnović, a njenu sreću podelila je i njena kuma i najbolja prijateljica Aleksandra Tajlean, koja je specijalno zbog venčanja došla iz Nemačke.

- Odlučili smo da žurku pravimo u restoranu Hacijenda zato što je njegov vlasnik moj prijatelj Zoran, koji je sada bio i moj kum na venčanju. Cela ceremonija bila je organizovana za mali krug prijatelja, jer se na takve događaje po mom mišljenju i zovu samo oni najbliži. Nismo želeli da od našeg venčanja pravimo medijski cirkus i želeli smo da zaštitimo ljude koje smo pozvali da uživaju zajedno sa nama - ističe presrećni mladoženja koji je sklapanje braka proslavljao i sa  brojnim prijateljima sa estradne scene. Uz želje da im početak novog životnog poglavlja bude srećan i prepun radosti na svadbi su se veselili folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović sa sinom Veljkom, popularni pevač Saša Matić sa suprugom Anđelijom, direktor Grand produkcije Saša Popović, pevači Tanja Savić, Aco Pejović, Džej Ramadanovski i mnogi drugi. Lukasova dobra prijateljica Ceca Ražnatović mladencima je otpevala nekoliko pesama, a pred zoru je i sa mladoženjom na sceni doprinela slavljeničkoj atmosferi. Nakon velike  mladenačke torte koja je poslužena oko ponoći, Sonja je presvukla svoju svečanu venčanicu i obukla elegantnu crnu haljinu, kako bi i sama mogla neumorno da igra i provede se najluđe u životu.

Inače, ni Sonja, ni Aca ne misle da će im činjenica da su postali supružnici mnogo izmeniti svakodnevicu, s obzirom na to da su i pre braka živeli zajedno. Ipak, kako žele da nađu vremena da se potpuno posvete jedno drugom, zgodna mlada već je isplanirala da medeni mesec sa svojim voljenim provede u Dominikanskoj republici. Nedelju dana nakon venčanja nakratko će otputovati u Pariz gde pevač ima poslovne obaveze, ali će naći vremena da uživaju jedno u drugom u Gradu ljubavi. Vuksanovići trenutno ne razmišljaju o zajedničkom nasledniku, smatrajući kako to ne može da se planira, ali ne kriju da će se neizmerno obradovati ukoliko do toga dođe.

- Nas dvoje zajedno imamo četvoro dece, tako da trenutno ne razmišljamo o potomstvu. Imamo pune ruke posla - smeje se Sonja koja ponosno ističe da je njena ćerkica Sofija na svadbi izgledala kao prava princeza, baš kao što je i Aci beskrajno značilo prisustvo sina Lazara i ćerke Miljane. Inače, jedan od naših najboljih folk pevača poslednjih šest meseci izbegavao je javna pojavljivanja, ali po svemu sudeći uporedo sa srećom na emotivnom planu, motivisan je i na poslovnom polju, budući da će za mesec dana objaviti novi album na kome će prepevati stare narodne pesme.

Ksenija Konić

makonda-tracker