Elton Džon: Droga me je činila sigurnim

0
Sir Elton Džon bio je gost u specijalnom godišnjem izdanju emisije Idol Gives Back kada je Kvin Latifi priznao da je prošao kroz pakao narkomanije tokom mladosti zbog sopstvene nesigurnosti

Idol Gives Back je posebno dvosatno izdanje popularnog reality-ja American Idol i posvećena je dobrotvornom prikupljanju novca u humanitarne svrhe. Elton Džon bio je pozvan da nastupi u emisiji kako bi doprineo povećanju svesti javnosti o kontinuiranim izazovima u borbi protiv HIV/AIDS kao i zbog posebnih doprinosa koje čini njegova AIDS fondacija koja je, od svog osnivanja 1992. godine do sada, sakupila preko 220 miliona dolara i uložila ih u HIV preventivne programe i napore da ukloni diskriminaciju i direktno pruži podršku HIV zaraženim osobama širom sveta.

Američka zvezda Kvin Latifa vodila je razgovor sa Eltonom a tokom emisije bio je emitovan i specijalni prilog o njegovoj poseti obolelima u Africi. Za ovu priliku, otpevao je pesmu Your Song. Ovaj ekscentrični muzičar priznao je da je prošao kroz pakao narkomanije tokom mladosti iz sopstvene nesigurnosti.

- Upotreba droge činila me je sigurnijim, mislio sam da postajem bolji čovek kada sam nadrogiran. Oterao sam od sebe sve prijatelje i bio sam okružen narkomanima. Šmrkao sam mnogo i uvek sam hteo što više. Na kraju dana nisam mogao da zaspim, mislio sam da ću dobiti infarkt - izjavio je Elton o svom ranijem životu i rekao da je prekretnicu u njegovom životu načinilo upoznavanje sa dvanaestogodišnjim dečakom koji je oboleo od side preko transfuzije krvi.

- U kraju u kojem je stanovao zabranili su mu da ide u školu i bude u kontaktu sa drugom decom. Tada sam rekao sebi: Šta ti hoćeš, imaš sve što poželiš a žališ se što su ti ružne tapete u hotelskoj sobi! Bio si dobar i fin mladić a sada si uobraženi narkoman! Tada sam se u sekundi otreznio – dodaje Elton.

Ovaj britanski muzičar ubrzo je počeo da se bavi i humanitarnim radom i kako je rekao nikada neće biti star da prestane time da se bavi.

- Još želim da probam nešto novo, da napišem dosta pesama, sakupim još mnogo novca za pomoć obolelima od AIDS-a. Tek sam devetnaest godina trezan. Ne želim da stanem – rekao je nedavno Sir Elton Džon.

Ovaj popularni umetnik nastupiće 3. juna u Beogradskoj areni a ulaznice su u prodaji po cenama od 3950, 5950, 6950, 7950 i 8950 dinara. Karte se mogu nabaviti na prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, TC Ušće, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Bilet servis, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Eltonov nastup u emisiji Idol Gives Back koji je emitovan 21. aprila možete pogledati preko sledećeg linka:

http://engagement.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474978190436&grpId=3659174697244816

makonda-tracker