Ilda Šaulić: Nezaboravni provod u prestonici luksuza

Pevačica Ilda Šaulić nezaboravno se provela u društvu mame Gordane, sestre Sanele i sestrića Luke u u Dubaiju, gde je uživala na peščanim plažama, ali i obilasku prestižnog hotela Burj Al Arab
0
1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Tridesetjednogodišnja pevačica Ilda Šaulić provela je nezaboravnih nedelju dana u Dubaiju, velelepnoj destinaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata u Persijskom zalivu, u društvu mame Gordane, sestre Sanele i sestrića Luke. Ova atraktivna plavuša uživala je obilazeći znamenitosti najmodernijeg grada na svetu, među kojima je čuveni hotel Burj Al Arab u obliku sidra, koji važi za simbol luksuza.

- Prvi put sam posetila Dubai i moji utisci su još uvek sveži, jer sam zaista fascinirana tim gradom. Odseli smo u velelepnim apartmanima naših poznanika u samom centru grada pod nazivom Park place. Svakodnevno smo odlazili na predivnu peščanu plažu Džumairu, a pošto je tamo bilo prijatnih trideset i pet stepeni uživala sam u lepotama tirkiznog mora. Divno je kada možeš u aprilu da se sunčaš i kupaš, tako da sam dobila i lepu boju. Ipak, na mene je najveći utisak ostavio hotel Burj Al Arab, jer predstavlja pravi spektakl koji malo ljudi ima priliku da vidi. Kada uđete u takvu raskoš, morate da se osećate kraljevski. Dovoljno je da kažem da je u hotelu mnogo toga napravljeno od dvadesetčetvorokaratnog zlata, tako da sve što pogledate oko sebe jednostavno blješti. A tu su i predivni tepisi, originalni nameštaj i pregršt fantastičnih restorana. Prava je retkost da smo mogli sve to da vidimo, pošto nismo bili gosti tog hotela, ali jedan divan gospodin koji radi tamo kao menadžer je iz Beograda, tako da nas je privilegovao obilaskom te nesvakidašnje građevine. Poseban događaj bio je odlazak u podvodni restoran Al Mahara u koji se silazi iz posebne kapsule, a pošto je sav u staklu imate nesvakidašnji pogled na akvarijum sa morskim vrstama. Ne mogu rečima da dočaram koliko je to bilo lepo – zaneseno priča Ilda koja je potpuno oduševljena svetom orijenta, mada joj se nije dopao odnos između muškaraca i žena.

- Žene su u crnim odorama pokrivene od glave do pete, ali zato nose samo firmirane cipele i uglavnom prestižne Chanel tašne i veoma se doteruju, iako to ne može da se primeti na prvi pogled. Mada su njihovi šoping centri zaista velelepni, ovaj put nisam se u potpunosti prepustila kupovini, već sam uzela samo neke suvernire. Meni je orijent jako primamljiv i zaista sam uživala posmatrajući taj svet, ali nikada ne bih mogla da živim takvim načinom života. Njihove žene vaspitavane su od rođenja da znaju da će im drugi birati supruga i da će možda biti samo jedna u nizu, ali meni je to neprihvatljivo. Ne slažem se ni sa tim da muškarac ima pravo na četiri žene, jer smatram da treba da ima jednu, jedinu za ceo život. S obzirom na to da smo mama, sestra i ja plavuše bile smo interesantne ljudima na ulici, ali nije bilo nikakvog dobacivanja od strane muškaraca, već su svi bili vrlo diskretni. Ipak, nas tri ne moramo da budemo u Dubaiju da bismo privukle pažnju – priča uz osmeh Ilda koja je dobro napunila baterije za predstojeće poslovne obaveze oko promovisanja prvog albuma pod nazivom Volim te.

- Sestra, mama i ja smo trio koji često putuje zajedno i maksimalno uživamo u tome, jer uvek imamo pregršt anegdota. S druge strane, tata Šaban nikako nije želeo da zameni svoj voljeni Krčedin za Dubai, tako da je uživao u boravku na vikendici i sa svojim pecarošima na Dunavu – završava Ilda.

Jelena Kulović

makonda-tracker