Danijela Karić-Martać: Monika je ostvarenje našeg sna

1
Otkako su pre mesec i po dana po drugi put postali roditelji, pevačica Danijela Karić-Martać i njen suprug, biznismen Nikola, uživaju u čarobnim trenucima kraj svoje mezimice i dvogodišnjeg sina Filipa
foto: John Dawson
foto: John Dawson

Dvadesetpetogodišnja pevačica Danijela Karić-Martać i njen tri godine stariji suprug, bivši fudbaler i biznismen Nikola, 19. februara postali su po drugi put roditelji jer je na svet stigla njihova ćerkica Monika. Njihov dvogodišnji sin Filip obradovao se sestrici u čijem društvu od tada svakodnevno uživa. Inače, Monika je rođena u privatnoj bolnici u Londonu, a porođaju je prisustvovao i pevačicin suprug. Devojčica je na rođenju imala tri i po kilograma, a bila je dugačka pedeset tri centimetra i ocenjena je najvišom ocenom.

- Ćerkicu Moniku rodila sam carskim rezom, baš kao i sina Filipa, a i ovoga puta porođaju je prisustvovao moj muž. Oba deteta rođena su u londonskoj privatnoj bolnici The Portland Hospital. Filip je sa tatom i bakom Hafom došao u bolnicu po sestru i mamu. Reagovao je baš onako kako i treba da reaguje stariji brat - zaštitnički. Odmah je počeo da ljubi sestru govoreći: Moja seka Monika. Obožava je – priča Danijela koja se pre porođaja plašila kako će njen prvi naslednik reagovati na prinovu.

Savršen život porodice Karić-Martać u Velikoj Britaniji upotpunio je dolazak na svet devojčice kojoj su roditelji, nakon kraćeg razmatranja, zajedno odabrali ime. Njihovim domom u prestižnom delu Londona sada odjekuju samo smeh i sreća, pošto su dobili devojčicu o kojoj su dugo maštali.

- Moj život sada se umnogome razlikuje. Rodila sam devojčicu, a to je sasvim drugačiji osećaj. Monika je u odnosu na Filipa mirnija beba, što i mene čini spokojnom i srećnijom. Polako se privikavamo na to da smo četvoročlana porodica, Filip više nije sam i sada ima mlađu sestru koju svi pazimo i mazimo. Rođenjem Monike, ostvarila se moja velika želja da Filip ne bude jedinac. On obožava decu i voli da se druži i igra s njima. Da smo mu Nikola i ja uskratili ljubav prema rođenom bratu ili sestri, napravili bismo veliku grešku – ističe Danijela koja je i sama odrasla u velikoj porodici i uvek potencira kako joj je  najveća podrška njen rođeni brat Simon.

Iako je domaćoj javnosti postala poznata kao članica muzičkog dua D’N’D, Danijela je u Londonu završila studije dečje psihologije i radi sa mališanima. Nakon porođaja raduje se povratku na posao, a  trenutno joj u svemu pomažu majka, otac i muž koji se potpuno posvetio svojoj porodici.

- Nikola takođe izuzetno uživa u roditeljstvu. Poslove oko bebe savladao je još sa prvencem Filipom, tako da se odlično snalazi.  Podelili smo obaveze oko dece i za sada sve besprekorno funkcioniše.

Pomoć oko bebe i Filipa stiže sa svih strana. Tu su, pre svega, moja mama Hafa i svekrva Slavica. Imamo i divnu dadilju koja najviše pomaže oko Filipa – kaže Danijela, presrećna što njena beba odlično napreduje i ističe da joj je sada mnogo lakše nego kada se prvi put porodila jer se mnogo brže oporavlja nakon carskog reza.

Ksenija Konić

makonda-tracker