Strahinja Milošević: Molitve za ozdravljenje

0
Majka pretučenog košarkaša Strahinje Miloševića, Gordana, priča o tome kako se zajedno sa svojim bivšim suprugom i ocem svog sina, Dušanom, moli za zdravlje njihovog naslednika
Foto: Alo
Foto: Alo

Karijera jednog od najtalentovanijih košarkaša mlađe generacije, dvadesetčetvorogodišnjeg Novosađanina Strahinje Miloševića, za sada je pod znakom pitanja jer zbog hematoma ispod desnog oka, kao i povrede leđa i vrata, ne može da radi punom parom sa ostatkom ekipe, već treninge svog Partizana posmatra sa tribina. Strahinju su u uskršnjoj noći na vratima novosadskog kluba Studio pretukli radnici obezbeđenja, posle čega je završio u Urgentnom centru Vojvodine. Slatki ukus pobede nad Makabijem, koju je ostvario sa matičnim klubom u prepunoj Beogradskoj areni, ubrzo se pretvorio u gorčinu nastalu nakon što su ga nasilnici, s kojima se Milošević prethodno verbalno sukobio, prebili.

- Otac me je pozvao da sa devojkom i dva druga dođem kako bismo proslavili veliki uspeh. Na ulazu je došlo do nesporazuma sa radnicima obezbeđenja koji nisu želeli da nas puste. Pokušao sam na sve načine da smirim situaciju, ali oni su prvo počeli među sobom da se prepiru, a zatim su napali oca i mene. Srećom, sve se završilo bez težih posledica. Ovo je ružan događaj koji treba što pre zaboraviti. Ne samo da nisam zaslužio da me pretuku, već svojim ponašanjem ništa nisam uradio da me samo ošamare ili gurnu. Hoću da ovo što pre ostavim iza sebe i ne želim više u medijima da pričam o ovom incidentu koji ne bi trebalo da pokvari činjenicu da smo se plasirali na fajnal for Evrolige – oglasio se Milošević preko sajta svog kluba, pre nego što je doktor Mladen Maksić medijima objasnio da će košarkaš Partizana morati da pauzira određeno vreme jer su mu konstatovane lake povrede glave i prelomi dva pršljena lumbalnog dela kičmenog stuba. Za njegovo zdravlje najviše su, naravno, zabrinuti članovi Strahinjine porodice, roditelji Gordana i Dušan, kao i njegov mlađi brat.

- Podržavam vašu ideju da se perom borite protiv nasilja, ali zbog Strahinje i u interesu istrage, mi kao njegova porodica ne možemo da govorimo opširnije o tome što se desilo. On je trenutno u Beogradu, ide na terapije, lekari brinu o njemu i molimo se da sve bude u redu – kaže za Story Strahinjina majka Gordana, ugledni novosadski stomatolog. Ona je, uprkos razvodu od Strahinjinog oca Dušana, takođe stomatologa, zajedno sa svojim bivšim suprugom, koji je kobne večeri bio u istom klubu sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, izvela svog sina na pravi životni put.

- Dušan i ja nismo u braku, ali ova situacija sjedinila nas je u boli – kaže Gordana, čiji je sin išao i na dodatne rutinske preglede koji se vrše kod trauma zadobijenih fizičkim nasiljem.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker