Prvi put o izazovima s kojima se suočava

Filip Krajinović : Svaki uspeh traži žrtvu

1
Velika nada srpskog belog sporta, široj javnosti poznat i kao član Devis kup reprezentacije Srbije, a odnedavno i po navodnoj vezi sa voditeljkom Ninom Radulović, u ekskluzivnom intervju za Story govori o podršci porodice, s kim voli da provodi slobodno vreme, kao i o prijateljstvu među teniserima
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Teniser Filip Krajinović (24) važi za veliki talenat belog sporta. Često je razdvojen od porodice i kada dođe u rodnu zemlju, voli da se opusti uz drage ljude. Na putu do svog sna imao je veliki broj prepreka. Povrede su ga mučile veći deo karijere, ali sada, kada je ostavio sve to iza sebe, kreće u pohod na sam vrh tabele. Sanja velike snove, a ruku podruku s tim ide i mnogo odricanja, rada i discipline. Čini se da mu je početak ove godine doneo svetle trenutke bilo da je reč o profesionalnom ili emotivnom životu. Poslednjih nedelja u domaćim medijima spekulisalo se o njegovoj ljubavi sa voditeljkom Ninom Radulović, ali i o Filipovoj spremnosti za povratak na listu 100 najboljih tenisera sveta.

 

Story: Kada i zašto ste odlučili da se bavite tenisom?


Rođen sam u porodici koja je jedan veliki deo svog života posvetila tenisu. Moj otac, iako je veterinar po struci, želeo je da se neko od njegovo troje dece bavi tenisom. To je uspeo sa mojim bratom, koji je danas trener, ali čak i kada sam ja kao najmlađe dete sa pet godina izašao na teren, bilo je jasno da sam već prvim udarcem pokazao talenat, ali i veliki želju da nastavim dalje. Onda je došao period napornih treninga i odličnih rezultata. Kada sam imao 14 godina otišao sam na turnir Oranž boul, nezvanično prvenstvo sveta do 14 godina, gde sam odmah od menadžera IMG agencije dobio ponudu za ugovor, koji sam prihvatio.

 

Kompletan tekst pročitajte u novom, 594. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 3. februara

 

foto: Jelena Balić, Story.hr

 

makonda-tracker