Jelena Jovičić: Dirljivo krštenje mog mališana

0
Glumica Jelena Jovičić otkriva detalje sa krštenja i proslave drugog rođendana njenog sinčića Mateje i priznaje kako sa suprugom Nenadom priželjkuje da uskoro postane mama još jednog dečaka
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Otkako je pre dve godine postala majka plavokosog dečaka Mateje koga je dobila sa Nenadom Kovačevićem, biznismenom i jednim od čelnih ljudi poznate beogradske turističke agencije, tridesettrogodišnja glumica Jelena Jovičić bezrezervno se predala čarima majčinstva. Nakon intimnog venčanja koje su upriličili posle pet godina strasne ljubavi u maju prošle godine u manastiru Živonosni istočnik, nedaleko od Svete gore, šarmantna brineta i njen tri godine stariji suprug 27. marta upriličili su krštenje svog naslednika Mateje i ujedno proslavili njegov drugi rođendan.

- Pošto smo se Nenad i ja venčali u crkvi, Matejinim krštenjem želeli smo da zaokružimo celinu, a ceo događaj bio je veoma dirljiv i poseban za nas. Sveti čin obavljen je na Lazarevu subotu u crkvi Svetog Arhangela Gavrila na Voždovcu, jer mi pripadamo toj parohiji, a krštenje je obavio otac Ilija. Zanimljivo je da Mateja uopšte nije plakao i bio je izuzetno dobar i poslušan. U nekoliko navrata imao je čak i duhovite opaske, pošto je u trenutku kada mu je otac Ilija pokvasio kosu, naglas rekao: E, sada ćemo da se kupamo, što je izazvalo smeh svih prisutnih. Ipak, sve je on to lepo i stoički podneo i bio je veoma sladak, a posebno je bio oduševljen zvončićima kojih je bilo u izobilju zbog praznika. Nakon krštenja otišli smo sa porodicom, kumovima i najbližim prijateljima na ručak u restoran Đorđe, tako da nam je ceo dan protekao u prijatnom raspoloženju – srećna je Jelena, koja otkriva da je njen mezimac dobio pregršt poklona za svoj drugi rođendan.

- Od Nešine mame dobio je automobil, tako da čim sedne u njega govori: Mateja ide na posao!, Moji roditelji su mu poklonili veliku ljuljašku i sada je pun utisaka i dogodovština. Dobio je mnogo darova, pa nemam nameru da ih sve odjednom otvorim, već kada za to bude bilo potrebe. Mada je moj sin napunio dve godine, još mislim da je on moja beba jer mi je vreme od njegovog rođenja brzo proletelo. Žao mi je što brzo raste, ali opet presrećna sam što mogu da ga posmatram, pošto je to neponovljivo iskustvo. Mateja je dobro i odano dete – iskrena je glumica koja je ponosna na odrastanje svog mališana.

- Najverovatnije će u septembru krenuti u obdanište, budući da dobro priča na srpskom i engleskom jeziku, a pošto je veoma radoznao, postavlja mnogo pitanja. Obožava da uči i posmatra svet oko sebe i već sada zna napamet mnoge pesmice Ljubivoja Ršumovića. Mateja je plav na mene, ali ima tatine crte lica. Njih dvojica imaju poseban odnos i često se dešava da kada uveče krenem da ga uspavam, on kaže da zovem tatu. Nenad mu je neprikosnoveni uzor i čim ga vidi na vratima po povratku s posla, odmah skače u njegov zagrljaj. Divno je posmatrati koliko se vole. Potpuno je fasciniran i muzikom, a mislim da je to nasledio od mene – ponosno ističe zvezda brojnih predstava Pozorišta na Terazijama koja se nada da će se njihova tročlana porodica u budućnosti proširiti.

- Naravno da bih to želela, ali takve stvari se ne planiraju. Mnogo sam želela da prvo dobijem dečaka i ta želja mi se ispunila. Iako sam ranije razmišljala kako bih volela da mi drugo dete bude devojčica, što vreme više prolazi, uviđam koliko su dečaci sjajni i ne bih imala ništa protiv da rodim još jednog sina – priznaje Jelena.

Jelena Kulović

makonda-tracker