Barbara od Lihtenštajna dobila Zlatni beočug

Njeno kraljevsko visočanstvo kneginja Barbara od Lihtenštajna primila je posebno priznaje Zlatni Beočug 2009 u ime evropskih kraljevskih porodica za podršku projektu Srbija - zemlja jorgovana
0
1 / 5 Foto: Promo

Ekološki centar Vratimo lepotu rekama producent je projekta Srbija - zemlja jorgovana. Naime, evropske kraljevske porodice Lihtenštajn, Burbon, Orlean i Karađorđević, kao i Red vitezova svetog Lazara, od početka podržavaju ideju i projekat Vesne de Vinča da Srbija postane dolina jorgovana Evrope. NJKV kneginja Barbara primila je nagradu u ime ovih kraljevskih kuća. Tom prilikom izjavila je da joj veliko zadovoljstvo predstavlja svaki dolazak u Srbiju, aktivna uloga koju ima u redizajnu imidža naše zemlje i ova velika nagrada Kulturno-prosvetne zajednice Beograda.

- Srbija – zemlja jorgovana je plemenit i grandiozan projekat. Zato ga i podržavaju ugledne kraljevske porodice Evrope, čiji sam počasni predstavnik u Beogradu. Sa svakim posađenim jorgovanom, korak smo bliže cilju ove misije, Srbiji – dolini jorgovana Evrope! Do sada smo posadili četiri hiljade jorgovana širom Srbije. Obišla sam ih i uverila se da su počeli da cvetaju. Radujem se izazovu od 100 hiljada stabala koje smo isplanirali da zasadimo tokom trajanja projekta - rekla je kneginja Barbara, predvodeći grupu laureata Zlatni Beočug 2009, Vip ličnosti i novinare na sađenju jorgovana koje je potom usledilo na Ušću.

makonda-tracker