Srđan Predojević: Sin je za mene najlepše čudo

0
Voditelj Srđan Predojević tvrdi kako sin Stefan na njega deluje kao sedativ i priča da će se na leto venčati sa voljenom Mirjanom Lazarević
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Kada je početkom 2009. godine saznao da će prvi put postati otac, tridesetosmogodišnji voditelj i jedan od urednika emisije Dobro jutro! Jovana i Srđan na TV Pink, Srđan Predojević, nije krio zadovoljstvo što je njegov san o zasnivanju porodice počeo da se ostvaruje. Iako je dugo nosio epitet večitog neženje, nakon dve godine veze sa godinu dana mlađom advokaticom Mirjanom Lazarević, Srđan je uvideo da ima pravu ženu kraj sebe, a otkako je pre sedam meseci postao otac malog Stefana, njegov život dobio je novi smisao.

- Očinstvo me je promenilo jer osećam da sam sebe postavio na pravo mesto. Ta pojačana količina odgovornosti, koja ponekad prelazi i u strah, potiče iz silne želje da sve što uradim bude najbolje za Stefana. Dete je za mene čudo jer postoje situacije kada dođem kući s posla nervozan, a sin na mene deluje kao najbolje sredstvo za smirenje. U poslednje vreme reaguje osmehom kada ga neko pozove imenom, a to u meni izaziva sreću – priča ponosni tata.

- Imamo sreću što je Stefan mirno dete koje plače samo kada je gladno, a to se dešava na svaka tri sata. Kažu da je sreća kada žena može da priušti detetu svoje mleko jer ga time posebno umiruje, tako da Mira odlazi na posao i vraća se kući kad god treba da ga nahrani. Ona se odlično snašla u svim poslovima oko bebe, a imamo i pomoć gospođe Smilje, dok sam ja spoljni momak za sve što zatreba – priznaje Predojević koji ne krije zadovoljstvo što njegov naslednik sve više liči na njega.

- Kada se Stefan rodio, bio je sto odsto Mirina kopija i to je trajalo sve do njegovog četvrtog meseca. Samo smo se jedno jutro probudili i videli da on više ne liči na majku (smeh). Mislim da je dobra kombinacija nas dvoje, pošto ima moj oblik glave i uši, dok je od mame nasledio usta. Mene su moji roditelji pustili da radim sve što hoću u životu i mislim da nisu pogrešili, a takav i ja želim da budem svom sinu – tvrdi voditelj koji ne pati za momačkim životom, nego jedva čeka da privede kraju obaveze i dođe kući da vidi sina.

- Uživam u tome da posmatram na koji način  reaguje na šumove i kako se igra, a s nestrpljenjem iščekujemo dolazak zubića. Mislim da se svako ko dobije dete promeni nabolje jer ga kroz život tada vodi neko unutrašnje svetlo. Sada spadam u one klasične matorce koji dave druge ljude pričama o svojoj deci – iskren je Srđan koji je presrećan što kraj sebe ima ženu s kojom uživa u čarima roditeljstva.

- Kod mene se prvo rodila potreba da imam dete, a naknadno sam imao sreću što sam pronašao osobu s kojom sam to i ostvario. Smatram da kraj sebe imam najbolju ženu na svetu. Nas dvoje smo karakterno dosta različiti, ali ne bih ni voleo da je drugačije jer bi to bilo dosadno. Oboje bismo voleli da imamo još dece, najmanje još jedno. Mirjana i ja planiramo da se venčamo, ali ostavićemo to za leto jer prvo sledi krštenje našeg sina koje ćemo upriličiti 15. avgusta na Svetog Stefana. Ne gledam na venčanje kao na administrativni čin, pa verujem da ću i ovaj put smisliti neko lepo iznenađenje za svoju voljenu, baš kao što sam to učinio i kada sam je zaprosio u avionu – kaže Srđan, kojeg je voljena podržala i u odluci da posle pet godina rada na RTS-u, prihvati poslovni izazov u vidu prelaska na TV Pink gde s koleginicom Jovanom Janković vodi i uređuje jutarnji program.

- Prija mi promena posla jer se ponovo osećam korisnim i produktivnim. I Mirjana me je podržala pa i ona sada ustaje da bi gledala novu emisiju, a meni je veoma važno njeno mišljenje - iskren je Srđan koji će sa verenicom i sinom Uskrs proslaviti kod svog oca u Kragujevcu.

Jelena Kulović

makonda-tracker