Vesna Zmijanac: Moj put duhovnosti i pročišćenja

0
Folk zvezda Vesna Zmijanac kaže da sa operskim pevačem Nikolom Mijailovićem nije u vezi pošto se odrekla telesnog kontakta sa muškarcima i otkriva da ju je na kraju uskršnjeg posta duhovnik pričestio u njenom domu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Pevačica Vesna Zmijanac, koja je januarskim intervjuom za Story šokirala Srbiju priznajem da, kada ćerku izvede na životni put, planira monaški život, proslavila je najradosniji hrišćanski praznik Uskrs upravo u društvu svoje naslednice Nikolije Jovanović.

Dvadesetogodišnja mezimica folk zvezde doputovala je na nekoliko dana u srpsku prestonicu iz Atine gde studira na Ekonomskom fakultetu, kako bi radost zbog nastupajućih praznika podelila sa svojom mamom  koja spada u najreligioznije pripadnike domaće estrade.

- Na Veliki petak smo, osim tradicionalnog farbanja jaja, uživale i u bogatom porodičnom ručku. Nikolija kao prava umetnička duša odlično crta pa je šaranje jaja i ove godine bila njena zanimacija. Postila je, kao i ja, mada je za mene pravi post samo onaj kada ne jedem ništa, a pošto ovih dana mnogo radim, ipak sam morala da konzumiram tek ponešto spremljeno na vodi. Često mi postavljaju pitanje: Kako je moguće da ti stalno postiš, a  vidi kolika si? Ne znaju da se tokom posta mnogo više goji nego kada se konzumira mrsna hrana. Unosim dosta ugljenih hidrata i mnoga posna jela mi izuzetno prijaju, ali ipak smatram da sam postila samo kada danima ništa ne stavim u usta. Ni Nikolija, kao i ja, nikada ne jede meso, i posti odmalena - priča folk zvezda koja se godinama pridržava makrobiotičkih pravila u ishrani, a ujedno i priprema za monaški život koji je sve više privlači.

- Uvek se pričešćujem na kraju posta. Kada to ne činim u hramu, pričesti me jedan od brojnih duhovnika koji zbog čina svetog pričešća dolaze u moj dom - objašnjava Vesna koja je za život u prestonici odabrala blizinu jednog od naših najvećih svetilišta.

- Živim 200 metara od Hrama svetog Save, što mi veoma prija jer je reč o mestu koje je zbog blizine svetinje energetski izuzetno jako - ističe Vesna koja je poznata i kao darodavac brojnih crkava.

- Ulagala sam u brojne hramove, ali o tome ne želim da pričam javno - kaže slavna pevačica i veliki dobrotvor, koja se na svom monaškom putu odrekla telesnog kontakta sa muškarcima, što pojedine medije i dalje ne zaustavlja u nameri da je spajaju sa dve decenije mlađim operskim pevačem Nikolom Mijailovićem.

- Ta priča više nije ni smešna, jer su oni koji je plasiraju izgubili svaki osećaj za druženje žene i muškarca. Često su skloni da ta druženja pokvare, ali moj odnos sa Nikolom ne mogu. On i ja se lepo družimo i nerazdvojni smo prijatelji, a to će vam i on potvrditi. U čitavoj medijskoj priči o nama razveselilo me je to što je jedan novinar nedavno Nikoli postavio sledeće pitanje: Jeste li vas dvoje momak i devojka? Na to je Nikola odgovorio: Niti sam ja momak, niti je Vesna u svoje pedeset i tri godine devojka, i od srca me nasmejao - kaže pevačica koja svakog četvrtka neumorno nastupa u kafani Lepeza, čija je vlasnica njena koleginica Zorica Marković

- Vašar i štimung koji novinari iz raznih beogradskih redakcija prave na mom nastupu u Lepezi mi pevači nikada nećemo umeti da ponovimo. Redovno ih slikam u raznim pozama i verovatno ću sve to jednog dana objaviti u knjizi, kao što oni objavljuju sve o meni - s osmehom kaže legenda folk muzike.

Nikola Rumenić

makonda-tracker