Martina Navratilova obolela od raka dojke

1
Nekadašnjoj prvakinji belog sporta i višestrukom nosiocu svih Gren slem titula, Martini Navratilovoj, nedavno je dijagnostikovan rak dojke.

Slavna teniserka čehoslovačkog porekla, Martina Navratilova, nedavno se suočila sa bolnom istinom da je obolela od kancera dojke. Srećom, bolest je otkrivena u najranijoj fazi i prognoze na putu ka izlečenju su odlične.

- Kada sam čula istinu, rasplakala sam se. Moram priznati da me je ta vest poprilično uzdrmala. Čitavog života sam bila ponosna na to kako sam sposobna da imam potpunu kontrolu nad svojim telom i životom uopšte, a sada odjednom ništa više nije u mojim rukama – izjavila je Martina magazinu People.

Devetostruka pobednica Vimbldona, ambasadorka zdravlja i fitnesa Američkog udruženja penzionera koja se i dalje aktivno bavi tenisom, ali trenira i hokej i takmiči se u triatlonu, smatra da je zapravo imala sreće, s obzirom na to da nije išla redovno na lekarske preglede.

- Ranije sam imala običaj da se redovno podvrgavam mamografiji. Ovog puta sam, međutim, tu obavezu nekako uspela da zapostavim i pustila da prođu više od četiri godine između pregleda. Da sam sačekala samo još malo, bilo bi prekasno – naglasila je Navratilova, koja će u maju krenuti sa intenzivnom šestonedeljnom radioterapijom.

Vera Rakić

makonda-tracker