kao na filmu

Od devojčurka iz Kasidola do prave dame koju svi obožavaju: Priča čuvene Dragane Mirković (FOTO)

0
Dragana Mirković danas slavi rođendan, a njen život je bio toliko uzbudljiv da bi jednog dana mogao da se napravi i film.

 

 

Iste godine, naši ljudi u dijaspori birali su najpopularniju ličnost Jugoslavije. Dragana je zauzela visoko treće mesto.


U životu je osvojila oko četrdesetak statua za pevačicu godine, najprodavaniju ploču, hitove...

 

Dragana je glumila i u filmu "Slatko od snova" iz 1994, o devojci koja radi u restroanu brze hrane, a sanja o velikoj slavi.

 

Uspesi sa jedne strane nosili su i neke žrtve. Iako je u školi bila vukovac, nije mogla potpuno da se posveti obrazovanju, pa iako je sanjala fakultet vanredno je završila trgovačku školu u Bosni. Putovala je i spremala ispite.


Čoveka svog života, supruga Tonija Bijelića, Dragana je srela slučajno Ili je, ipak, neka viša sila malo uplela prste, ko će ga znati. Upoznao ih organizator Draganinog koncerta u Beču i ne sanjajući da će svoju sudbinu vezati za taj grad. Bilo kako bilo, desila im se ljubav na prvi pogled.

Tog trenutka, kada mi je pružio ruku da se upoznamo, ja sam osetila nešto neobično. Od siline emocija nisam ni čula njegovo ime. Mislila sam da ga nikada više u životu neću videti, ali se on potrudio da bude drugačije", seća se Dragana.

 

Nakon godinu i po dana platonske ljubavi, Dragana je spakovala kofer i doletela u Beč, kod Tonija. Došla je da ostane, zauvek.

 

Ako pitate Draganu Mirković koji je najromantičniji način da mladić zaprosi devojku, reći će vam: "U kolima, na semaforu, za vreme crvenog svetla."

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker