neizmerna tuga

Đorđe Marjanović o teškoj 2016. godini i gubitku velikih prijatelja: Teško mi je i da pričam o tome...

0
Legendarni pevač Đorđe Marjanović osvrnuo se na proteklu godinu, koja će za njega ostati u gorkom sećanju, budući da je ostao bez svojih velikih prijatelja, ali i smrt svog dragog kolege Mikija Jevremovića koja mu je izuzetno teško pala.
foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Đorđe Marjanović i Miki Jevremović bili su pre svega veliki prijatelji, a potom i kolege. Iako je deset godina stariji od Mikija, Đorđe tvrdi da mu je jako teško što je izgubio svog prijatelja i otkriva detalje njihovog zajedničkom života.


- Bili smo veliki prijatelji. U vreme kada smo bili popularni, pokrenuti su klubovi "Đokista" i "Mikista", ali naše prijateljstvo nije moglo ništa da naruši. Teško mi je i da pričam o tome - rekao je Marjanović.

 

- Uvek ću ga se sećati kao dobrog čoveka, prijatelja i velikog umetnika koji je sebe davao maksimalno, i pesmi i obožavaocima. Miki je uvek bio pravi prijatelj i redovno smo se čuli - rekao je za Đorđe Marjanović koji se od svog prijatelja oprostio na Fejsbuk stranici ali i čituljom.


Miki Jevremović: Sećanje na legendarnog boema (VIDEO)

 

Miki Jevremović preminuo je u 75. godini nakon kratke i teške bolesti i sa sobom je ostavio velike hitove kao što su "Mama", "Ako jednom vidiš Mariju", "Grkinja", "Kad bih znao da je sama" i mnoge druge. Pevač je imao veliku popularnost koja je decenijama prevazilazila granice bivše Jugoslavije.

 

- Od bezbroj njegovih pesama teško je izdvojiti samo jednu. Ali pesma koja je meni posebno draga je "Ako jednom vidiš Mariju". Ona je nekako njegov pečat  - kaže za Blic Đorđe Marjanović.

 

Njih dvojica prošla su zajedno ceo svet, a Đorđe se, kaže, svih koncerata rado seća.

 

- Mnogo turneja, festivala smo prošli zajedno sa kolegama, ali Rusija, to je bilo nešto zaista nestvarno... Ruska publika je posebno znala da prepozna emocije, nastup i poruku pesama jugoslovenskih pevača. Na tim turnejama koje su trajale i po šest meseci svaki slobodan trenutak smo provodili davajući savete jedan drugom, a na kraju uspešnog nastupa znali smo i da se opustimo, opet i uvek uz pesmu - rekao je Đorđe Marjanović, i dodao:

 

- Ogroman je broj ljudi koji su slušali našu muziku. Klubovi, sale, dvorane nikada neću zaboraviti. I svakom od nas umetnika koji su to doživeli to je bio podsticaj da još više sebe predajemo sceni i publici.

 

Marjanović tvrdi da je tužno koliko je umetnika preminulo u 2016. godini.

 

- Prošlu godinu, nažalost, pamtiću po odlasku velikog broja mojih kolega, umetnika, mladih ljudi. Pogodila me je i tragedija velikog ruskog hora koji je stradao u avionskoj nesreći... Nažalost, ovih dana samo se prisećam svih dragih kolega kojih nema. Teško mi je i da slušam muziku - rekao je Marjanović.

 

makonda-tracker