Anđelina i Bred dovode decu u Crnu Goru

3
Najpoznatiji holivudski par koji je juče bio u poseti Bosni i Hercegovini, danas uživa u šetnjama u okolini Bečića i plažama Crne Gore.

Anđelina Džoli i Bred Pit, nakon što su proveli noć u Sarajevu u hotelu Evropa, juče su vozilima UNCHR-a prebačeni do Goražda. Holivudski humanitarci obišli su izbeglički kamp Splavište, kako bi ukazali na problem izbeglica i 15 godina posle građanskog rata.

Iako je bilo najavljeno da će Branđelina iz Sarajeva otići u Dubrovnik, poznati supružnici su odustali od ovog plana zbog velike medijske pompe koja je nastala u ovom hrvatskom gradu. Tako da su sinoć privatnim avionom sleteli na tivatski aerodrom, odakle su prebačeni u čuveni hotel Splendid u Bečićima, gde ih je dočekao direktor ovog kompleksa Žarko Radulović.

- Bred Pit je imao nameru da dođe u Crnu Goru u svakom slučaju. Imao sam čast i veliko zadovoljstvo juče da se upoznam s njim i da porazgovaramo. On je planirao da pokaže Anđelini Crnu Goru, jer odavde nosi veoma lepe uspomene iz perioda kada je snimao film na početku svoje karijere. On je znao za hotel Splendid od ranije, znao je i da je ovde bila Madona. Da li mu je ona rekla za hotel, nisam to utvrdio, ali pretpostavljam da je moguće. Smestili su se u predsednički apartman. Kada je Anželina videla hotel, prokomentarisala je da je ovo izvanredno i da bi ovde mogli da dovedu decu. To mi je preneo Bred. Rekao sam da će nam biti veliko zadovoljstvo i čast i da mogu da budu naši gosti, a već sada mogu da im garantujem za diskreciju i integritet i da ih niko neće dirati, na čemu mi se on zahvalio. Evo, tu su još uvek. Dobili su od nas jedan prigodan poklon, lepu brošuru o Crnoj Gori i naš brend, flašu vina Premijer iz Plantaža iz 2000. godine. Bred Pit je posebno zagledao tu flašu i obradovao se - otkrio je direktor Splendida Žarko Radulović za Slobodnu Evropu.

Bred Pit je prvi put bio u Crnoj Gori pre 22 godine na samom početku svoje glumačke karijere kada je glumio u filmu Tamna strana Sunca, romantičnoj drami u kojoj je igrao mladog Amerikanca koji na Jadranu traži lek za obolelu kožu. Film reditelja Božidara Bote Nikolića sniman je u Kotoru, Perastu i Svetom Stefanu, a tada je jedan od sada najplaćenijih glumaca bio plaćen svega 1.500 dolara po nedelji snimanja. Početak ratnih sukoba prekinuo je završetak filma, koji je zbog toga objavljen tek 1997. godine.

- Nisu tražili specijalne uslove. Moj utisak i neko moje iskustvo sa tim najinteresantnijim ličnostima današnjice svetskih razmera, jeste da što su veći i poznatiji to su im zahtevi manji. I oni su veoma jednostavni ljudi sa malo zahteva, lepo su večerali laganu riblju večeru, jutros doručkovali. Uživaju u Bečićima, prirodi u miru. Uspeli smo da ih sačuvamo od medija, da ih niko ne uznemirava, uostalom to i jeste naš zadatak. Tako da se nadam da će ovo što su osetili i videli da ih motiviše da dođu ponovo - priča direktor Splendida.

Danilo Mašojević

makonda-tracker