Majkl Džekson i Areta Frenklin u Holu slavnih

10
Legendarna soul diva Areta Frenklin i tragično preminuli pevač Majkl Džekson, pridružiće se probranoj eliti slavnih na ceremoniji koja će biti održana 14. juna u njujorškom Apolo teatru.

Na gala ceremoniji priključenja tradicionalnom Holu slavnih Apolo teatra, šezdesetosmogodišnja pevačica moćnog glasa Areta Frenklin, pored ove posebne počasti imaće prilike i da održi spektakularan nastup pred oko devet stotina zvanica. Događaj je humanitarnog karaktera, a s obzirom da ovo harlemsko pozorište ove godine slavi sedamdesetpetogodišnjicu postojanja, ove godine se očekuje da bude sakupljeno više od milion dolara kao dobrovoljni prilog koji ide za razvoj američke pozorišne kulture.

Kralj popa Majkl Džekson, koji će posthumno biti uvršten u ovaj ekskluzivni Hol slavnih, nastupao je u ovom pozorištu još 1960. godine kao član grupe Jackson’s Five. Tom prilikom pobedili su na amaterskom takmičenju, što je predstavljalo prekretnicu u njihovoj karijeri i lansiralo pevača i njegovu porodicu u svet zvezda.

Vera Rakić

makonda-tracker