Boki 13: Pretili su mi ubistvom

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13, ne krije koliko se uplašio za svoj život kada je nedavno u Švajcarskoj na njega pucano i priznaje da je i ranije veoma često dobijao preteće poruke.
0
1 / 2 Foto: Dejan Milićević

Nakon učešća u rijaliti šou-programu VIP Veliki brat, makedonski voditelj i pevač Bojan Jovanovski poznatiji pod nadimkom Boki 13, ne prestaje da intrigira svojim javnim istupima i britkim jezikom. Iako ga mnogi zbog toga smatraju duhovitim i pravim osveženjem na domaćoj sceni, dvadesettrogodišnji šoumen često je zbog svog intrigantnog ponašanja i stila oblačenja izazivao negativne kritike, a neretko je dobijao i uznemiravajuće poruke i pretnje. Pre samo nekoliko nedelja, Boki se našao u izuzetno opasnoj situaciji kada je posle jednog nastupa u švajcarskom gradu Cirihu pucano na njega.
- Tačno je da se to desilo, ali na svu sreću niko nije povređen. Rečeno mi je da bukvalno ne smem ništa da pričam o tome jer policija radi svoje. Mislim da je samo jedna osoba osumnjičena i da je to čovek koji je svašta o meni pričao dok sam bio u kući Velikog brata. Ovo mi se nikada ranije nije desilo i naravno da to nikome ne bih poželeo. Ja sam hrabar čovek i mogu svašta da izdržim, ali tada sam se izuzetno uplašio. Posle toga, kao i prethodnih godina, čuvaju me dva telohranitelja - priznaje Boki 13 koji je svestan da njegova pojava smeta određenim pojedincima.
- Imam neprijatelje, kao i svi drugi ljudi, ali ne znam ko su oni konkretno jer se ne bavim njima, a i ne zanimaju me. Kada su pre dve godine bile u toku pripreme za moje velike koncerte u Makedoniji, pretili su mi da ću dobiti metak u glavu ako održim te nastupe ili da će mi podmetnuti bombu. Tokom karijere dobijao sam mnogo pretnji preko telefona, ali samo od kukavica koje su slale poruke i ništa nisu uradile. Mislim da je to radio neko iz konkurentske produkcije u Makedoniji jer su nesrećni zbog mog uspeha. Nikada me niko nije fizički napao, a ja se ne plašim publike, već samo budala. Radim svoj posao i ne diram nikoga, ali ako me neko čačne, znam lepo da vratim i odgovorim. Ipak, ne mislim da sam se nekome posebno zamerio. Ako i pogrešim, imam tu vrlinu da kažem izvini. Verujem da hrabre ljude kao što sam ja prati sreća, tako da ne strahujem za svoj život. Strah je isto što i kukavičluk, a ja nisam kukavica – kategorično tvrdi Boki koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
- Mislim da iritiram neke ljude jer likovi kao što sam ja nisu svakodnevna pojava. Svestan sam toga i ponosim se time jer ne može svako da se oblači i ponaša poput mene i da to iznese na pravi način. Svaki put kada izađem u javnost, trudim se da budem duhovit i interesantan jer je moj posao da zabavljam ljude i to najbolje umem da radim. A to što iritiram pojedince, pa šta da radim, ne mogu svi da me vole.
Iako u javnosti odaje utisak nesalomive osobe koja je u svakom trenutku spremna da odgovori na provokaciju, kontroverzni Makedonac priznaje da postoje trenuci kada je i te kako ranjiv.
- Mogu da podnesem bukvalno sve, od neprijatnih provokacija do niskih udaraca. Šou-biznis je najprljaviji posao, ali odabrao sam ga jer smatram da ne bih mogao da radim ništa drugo. Sve što je u vezi s poslom ne može da me pogodi jer tu nema emocija. Osećanja su duboko skrivena u meni. Ali, zato može da me povredi izdaja prijatelja – iskren je Bojan koji je zbog oprečnih izjava o svojoj seksualnosti izazvao veliku pažnju medija.
- Nije mi strašno to što me nazivaju  transvestitom, mada ja sebe ne vidim tako, nego kao šoumena. Transvestit može da bude i posao i privatna stvar, a ja sam privatno potpuno normalan lik. Kada bih otkrio misteriju da li sam gej ili strejt, mislim da više ne bih bio zanimljiv. Trenutno nisam zaljubljen, što ne znači da mi se to uskoro neće desiti. Već sedam meseci nisam u vezi, ali to mi ne pada teško. Čak mi i odgovara taj status jer imam mnogo posla – kaže Jovanovski i ističe da je zadovoljan svojim izgledom.
- Ne planiram da se podvrgnem dijeti. Nemam komplekse i na sebi ne bih ništa menjao. Samo se iskompleksirane osobe doteruju uz pomoć fotošopa ili se podvrgavaju estetskoj hirurgiji. Dovoljno je što stalno menjam frizure i stajling – tvrdi Boki 13 koji sa pevačicom Lepom Lukić i voditeljkom Divnom Karleušom uveliko priprema zajedničku pesmu.

Jelena Kulović

makonda-tracker