Kratak predah u Tunisu

Ognjen Nestorović nakon avanture koju će pamtiti ceo život: Nisam dozvolio da me strah savlada

0
Voditelj televizije Pink Ognjen Nestorović kaže da je u potrazi za novim izazovima nedavno uživao na severu Afrike u zanimljivom putovanju, tokom kojeg se prvi put oprobao u ulozi manekena i ističe kako nije dozvolio da mu odmor pokvare upozorenja na mogućnost terorističkih napada
foto: Igor Mađinca
foto: Igor Mađinca

Mladi voditelj popularne emisije o poznatima Premijera Ognjen Nestorović (25), tokom rada na novim uzbudljivim pričama, protekle nedelje otputovao je u Tunis. Dok je snimao priloge za svoju emisiju i upoznavao kulturu ove države, dobio je zanimljivu ponudu da se nađe s druge strane objektiva. U razgovoru za Story, voditelj otkriva kako je došlo do ove saradnje, iznosi impresije sa putovanja, ali i objašnjava da li se plašio mogućih terorističkih napada tokom svog boravka na severu Afrike.

 

- Poseta je bilo privatno-radne prirode. Prihvatio sam poziv organizatora da budem gost ove prelepe zemlje, a ujedno sam iskoristio priliku da u Tunisu snimim nekoliko sjajnih reportaža koje će gledaoci TV Pink imati priliku da pogledaju u Premijeri – kaže Ognjen.

 

Ognjen Nestorović: Ima šamara koji me zabavljaju

 

Budući da svako putovanje donosi neplanirane doživljaje, voditelj je imao zanimljivo iskustvo kada se našao s druge strane objektiva i oprobao u ulozi manekena.

 

- Veoma poštujem rad kreatora Bate Spasojevića, a do naše saradnje došlo je sasvim slučajno. S nama je putovala mis Srbije Anđelija Rogić, koja je uradila nekoliko nestvarnih editorijala u Tunisu, pa sam na insistiranje Vesne da Vinče prihvatio da poziram ispred objektiva, ali na nešto drugačiji način nego što to radim svakodnevno. Bata je odabrao nekoliko njegovih komada iz nove kolekcije i mislim da je krajnji rezultat fantastičan – objašnjava Nestorović dodajući da je ovo putovanje na njega ostavilo snažne utiske koje neće zaboraviti:

 

- S obzirom na to da mi je svakodnevni život veoma turbulentan i da od brojnih poslovnih obaveza nemam slobodnog vremena za sebe, prvo sam isključio telefone, a onda uživao u suncu i svim čarima Tunisa. Nezaobilazno je bilo i upoznavanje njihove kulture i načina života. Imao sam priliku da jašem kamilu u Sahari, a potom i da se vozim džipom kroz pustinju. Na mene su najjači utisak ostavili ljubazni domaćini koji u većini slučajeva žive u znatno lošijim uslovima od nas. Moram da naglasim i da su Tunižani veliki gurmani pa smo uživali u odličnoj nacionalnoj kuhinji – s osmehom govori Ognjen i usput se osvrće na one manje lepe stvari koje tokom poslednjih godinu dana često prate ovu turističku destinaciju.

 

Egzotično putovanje koje kao da je osmišljeno samo za zaljubljene: Marija Kilibarda podelila fotografije od kojih zastaje dah

 

- Kada sam saopštio porodici i prijateljima da putujem u Tunis, primetio sam dozu zabrinutosti. Međutim, osećao sam se veoma bezbedno, ako izuzmemo prodavce u lokalnim medinama. Evidentno je da je povećan broj pripadnika policije i vojske, ali ljudi koje sam sretao veoma su prijatni i otvoreni za svaki vid komunikacije, pa nije bilo razloga za bilo kakav strah i sumnju. Žao mi je što se ova zemlja sa izrazito velikim turističkim potencijalom suočila sa brutalnim terorističkim napadima – konstatuje voditelj.

 

makonda-tracker