KRAJ MUKOTRPNE BORBE

Dona Ares: Oporavak predugo traje

1
Bosanska pevačica Dona Ares dva puta pobedila je kancer koji je nemilosrdno napadao njeno telo, a koliko su je ove bitke na život i smrt promenile, nedavno je obelodanila i tom prilikom otkrila kako sada izgleda.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Neka iskustva nikada ne želimo da doživimo. O tome će posvedočiti i proslavljena bosanska pevačica Azra Kolaković (39), u javnosti poznatija kao Dona Ares, koja je dva puta u životu vodila borbu sa kancerom. Iz obe bitke izašla je kao pobednica. Oporavak se odvijao polako, ali konačno se približio svom kraju, a Dona je na društvenim mrežama podelila fotografiju sa novom frizurom i napisala da ponosno gleda na svoj budući život.

 

Dona Ares rastužila fotografijom iz bolničke postelje: Držim se i sve će biti u redu (FOTO)


Sa prvom krizom pevačica se susrela septembra 2014. godine, kada joj je konstatovan kancer materice koji je metastazirao i dostigao pretposlednju fazu. Borba sa bolešću trajala je do aprila 2015. kada je pevačica prvi put uspela da prebrodi izazov. Rak se uskoro vratio, ali Dona se ni ovaj put nije predala. Pre nekoliko dana sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Facebook podelila je fotografiju koja govori o njenom optimizmu, ali i otkriva kako ona sada izgleda.


- Važnost kose za mene nikad nije bila zbog lepote, nego zbog karaktera i ličnog osećaja kompletnosti. Volim je! Vežbam duge šetnje, eksperimentišem sa ishranom, velikom brzinom učim danski jezik, a privodim kraju i kurs dizajna radi ličnog usavršavanja, i planiram da upišem još jedan smer. Svaki dan vežbam klavir, ali muzika mi trenutno nije na prvom mestu interesovanja – započela je pevačica svoje obraćanje fanovima.

 

foto: Story Press

Njena poruka nade ostavila je pozitivan utisak i ulila optimizam da je konačno na pravom putu ozdravljenja. Donu je tokom godina krasila izuzetna hrabrost dok se nosila s opakom bolešću, zbog čega je postala uzor i podrška brojnim ženama koje se suočavaju s istim izazovima kao i ona.


Dona Ares donela odluku koja je ganula mnoge: Odustajem od karijere, ali se muzika i ja nećemo rastati nikada... (FOTO)


- Kroz sve što mi se desilo u poslednje dve godine, stekla sam nova saznanja, što mi je otvorilo potpuno drugačije vidike i ukazalo na neke druge probleme koji traže rešenja. Teško je vratiti se na jednu tačku u prošlosti kad si već bio deo budućnosti. Kada bih morala ukratko da napravim komparaciju Sobe 1 i Sobe 2, najbolji opis bi bio da Alisa u zemlji čuda iz serije Sultan Sulejman odjednom prelazi u seriju Star Wars i postaje Avatar sa robotskom operacijom budućnosti, a uz to idu sva čuda koja su se tu desila i dešavaju se svakodnevno. Zato oporavak traje predugo, ali i to uskoro prestaje – završila je pevačica dirljivo pismo i još jednom podsetila zbog čega je postala simbol pravog borca.
 

makonda-tracker