Riki Martin: Ponosan sam što sam homoseksualac

8
Nakon dugogodišnjih spekulacija u medijima, najpopularnija latino pop zvezda Riki Martin, juče se javno izjasnio o svom seksualnom opredeljenju

Iako je tokom godina uspešne karijere važio za najizazovnijeg latino zavodnika, Riki Martin je juče zasigurno slomio srca mnogih svojih obožavateljki širom sveta, postavivši na svom web sajtu priznanje da je homoseksualac. U pismu javnosti Riki Martin kaže:

- Kada sam se pre nekoliko meseci rešio da počnem da pišem memoare, kao da sam unapred naslutio da će taj projekat da me dovede do neverovatne prekretnice u životu. Od trenutka kada sam sročio prvu rečenicu, znao sam da će to biti knjiga koja će mi pomoći da se oslobodim tereta koji sam toliko dugo nosio u sebi. Tereta koji mi je naprosto postao pretežak. Svodeći račune o svom životu, konačno sam se približio pravoj istini, a to svakako zaslužuje da se proslavi.

Tokom tolikih godina, scena je bila jedino mesto gde bih bio neustrašiv i u potpunom kontaktu sa sopstvenim emocijama. Nastupi su predstavljali jedinu stvar koja je mogla da mi skoro u celosti ispuni dušu. Kao neka vrsta poroka, muzika, rasveta i žamor publike podigli bi mi adrenalin i tada bi mi se činilo da mogu sve, o čemu sam postao zavistan.

Prijatelji su me svojim savetima sprečavali da kažem potpunu istinu o sebi, upozoravajući me kako publika i javnost nisu spremni da prihvate ni istinu, ni stvarnost u kojoj živim, a samim time ni moju istinsku prirodu, te da bi sve što sam do sada postigao, moglo da ode u nepovrat. Dozvolio sam sebi da me zavedu nesigurnost i strahovi, čime sam zapravo jedino sabotirao samoga sebe.

Međutim, nakon perioda emocionalnog preispitivanja, promišljanja i neke vrste prosvetljenja, najzad sam naučio da se i van scene osećam jednako slobodno i imam potrebu da to podelim sa celim svetom. Od sada preuzimam potpunu odgovornost za svoje odluke i postupke.

Danas se moji strahovi svode na one opšteljudske: od ratnih krvoprolića, zlostavljanja dece, terorizma, cinizma ljudi koji poseduju moć, pogrešnih tumačenja religije… Strahovi od obznanjivanja ma čega ličnog, u potpunosti su nestali! Štaviše, istina mi daje snagu i samopouzdanje, a to je upravo ono što mi je potrebno sada kada sam otac dva predivna dečaka, čija čistota me tera da svakoga dana naučim nešto novo. Život u dosadašnjoj laži bi sve ovo porekao. Dosta je bilo s tim! Možda do ovoga nije trebalo da dođe pre pet ili deset godina, ali sada je definitivno došao taj dan, moj trenutak, moje vreme.

Sve ove godine koje sam proveo u tišini i kontemplaciji, ojačale su me i podsetile na prihvatanje koje je oduvek ležalo duboko u meni i kome je došlo vreme da izađe napolje. Istina mi pomaže da ovladam svojim emocijama, za koje sebi nisam ni priznavao da postoje.

Ne zanima me šta će da se dešava nakon svega. Samo mogu da se koncentrišem na ono što je sada u meni. Nakon dugog i mučnog procesa, stigao sam do toga da reč sreća danas za mene ima potpuno drugačije značenje. Svaka reč koju pišem u ovom pismu rođena je iz ljubavi, prihvatanja, otuđenosti i istinske posvećenosti. Pišući ovo čvrstim korakom grabim napred ka svom unutrašnjem miru i najživotnijem periodu ličnog napretka.

Ponosno izjavljujem da sam zadovoljni homoseksualac i osećam se nadasve blagosloveno što sam to što jesam! – napisao je Riki Martin

Vera Rakić

makonda-tracker