Veliki koncert

Galija: Retrospektiva, za 40. rođendan (FOTO)

0
Legendarna rok grupa Galija obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom u četvrtak 29. decembra u 20:30 sati u Hali sportova u Beogradu.
foto: Ivan Grlić
foto: Ivan Grlić

Slavimo 40 godina rada i prirodno je da koncert bude retrospektiva. To znači da ćemo pored velikih hitova svirati i značajne pesme Galije koje su obeležile neki album ili fazu u radu grupe. Ako je prvi album bio simfo rok, normalno je da se svira 'Decimen", najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.

foto: Ivan Grlić

Na slavljeničkom koncertu specijalni gosti biće nekadašnji članovi Galije - klavijaturista Saša Lokner (Bajaga i Instruktori) i gitarista Saša Ranđelović (Neverne bebe), a dolazi i pevač niškog Kerbera Goran Šepa-Gale.

Lokner je praktično počeo karijeru u Galiji, a sa nama je svirao kao i Ranđa poslednji put pre 18 godina. Jubilej benda je sjajan povod da ponovo podelimo binu. Gale nam je gostovao u pesmi 'Sloboda' sa albuma 'Korak do slobode', ali nikad je pre nismo otpevali zajedno uživo", otkriva Neša Galija.

Jubilej je povod i da Galija prvi put u 40 godina karijere održi koncert u Hali sportova, za koju Milosavljević ističe da je "rok ambijent gde Galija i pripada".

Svirali smo Pionir i Pinki ali nikada u Hali sportova. Sada je i ona došla na red, što je sjajno, jer naš slavljenički koncert ne bi imao potrebnu energiju u nekoj dvorani sa pozorišnim ambijentom. Hala sportova je kompatibilna sa svime što smo radili 40 godina", kaže Milosavljević.

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su "Gospi", "Decimen", "Burna pijana noć", "Još uvek sanjam"... Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su "Skadarska", "Trube", "Da li si spavala", "Da me nisi"... Galija je nedavno objavila novi singl "Nešto me goni".

 

U Hali sportova Galija će nastupiti u postavi: pevač i akustična gitara Nenad Milosavljević, pevač Predrag Milosavljević-Peca, bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, gitarista Dragutin Jakovljević-Guta, basista Slaviša Pavlović-Stenli, i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović. Predgrupa je "Vreme čuda" iz Beograda.

 

1 / 3 Foto: Ivan Grlić

 

Ulaznica za slavljenički koncert Galije košta 1.500 dinara preko mreže Eventim.

makonda-tracker