Dragica Radoslavljević Cakana: Svu ljubav pružam unucima

0
Pevačica Dragica Radosavljević Cakana otkriva da unuke Uroša, Dunju i Mirku odgaja kao svoju decu i ističe da za razliku od svoje ćerke Marije, nije bila dovoljno hrabra da se ponovo ostvari u ulozi majke
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Kada je 10. februara po treći put postala baka, folk pevačica Dragica Radosavljević Cakana nije skrivala suze radosnice jer joj je tridesetjednogodišnja ćerka Marija, koju je dobila tokom šesnaestogodišnjeg braka sa Borisom Dušanićem, darovala najlepši poklon. Cakanina naslednica i njen suprug dali su ćerkici ime Mirka, po supruzi prvog tenisera sveta Rodžera Federera, a pedesetdvogodišnja umetnica bezrezervno se posvetila brizi oko svojih unučića, desetogodišnjeg Uroša, godinu dana mlađe Dunje i jednomesečne princeze, koji njen život čine potpunijim od najgromoglasnijeg aplauza.

- Mirka se rodila pre zakazanog termina, bila je dugačka samo četrdeset osam centimetara i teška dva kilograma i četiristo pedeset  grama, a pošto joj je pupčana vrpca bila obmotana oko vrata i stomaka, morala je deset dana da provede u inkubatoru. Bila sam potpuno van sebe od straha da joj se nešto ne dogodi, ali sve je proteklo u najboljem redu, a iako je još sićušna, dobro napreduje. Uroš i Dunja su lepo prihvatili svoju sestricu i ne pokazuju ljubomoru, već se međusobno utrkuju ko će više vremena da provodi s njom. Sigurna sam da će Mirka biti najveća maza jer nas je njeno rođenje mnogo obradovalo – priča šarmantna baka koja zajedno sa drugim suprugom Nebojšom Negićem obožava da okupira pažnju svojih unuka.

- Za Uroša sam najviše vezana, valjda zato što mi je on bio prvi unuk i praktično sam ga sama odgojila jer je Marija ubrzo ponovo ostala u drugom stanju. Mnoge noći provela sam posmatrajući ga dok spava i u njemu najviše prepoznajem sebe, pošto poseduje sportski duh, baš kao i ja. Dunja veoma lepo crta i peva u horu Čarolija, pa će možda jednog dana krenuti mojim stopama. Inače, obožava da uzima moju šminku, garderobu i naročito cipele s visokom štiklom, a stalno traži da joj pozajmim sjaj za usne. Oboje znaju mnogo izvornih pesama, zbog čega sam izuzetno ponosna.  Čak i kada pokušam da im budem autoritet, ubrzo odustanem jer sam popustljiva i ispunjavam im sve želje. I moj suprug obožava Uroša i Dunju i prema njima se ophodi s puno ljubavi i nežnosti. S druge strane, Marija ih je vaspitala tako da budu samostalni i skromni, pa se najčešće posvađaju oko toga ko će da spava kraj mene i koga više volim – priča uz smeh pevačica koja je nedavno na trećem Axal Grand festivalu ostvarila zapažen nastup sa pesmom Evo me opet, evo.

- Ponosna sam na svoju ćerku jer je imala hrabrosti da rodi i treće dete, a danas mnoge žene razmišljaju drugačije. Meni je za to manjkalo snage i zbog toga sam ljuta na sebe. Mariju sam rodila u dvadeset i prvoj godini, bila sam toliko vezana za nju da smo spavale zajedno do njene sedme godine, a noću sam se stalno budila zbog košmara da će mi je neko ukrasti. Pitala sam se kako ću uopšte, pored tolike ljubavi prema njoj, moći da volim drugo dete, što je bilo potpuno sebično. Kada je krenula u školu, počela sam češće da putujem i gradim karijeru, pa sam neretko odsustvovala od kuće i nisam ozbiljno razmišljala o drugom detetu. Sada mi je žao što nemam više dece, pa svu ljubav pružam unucima. Oni su centar mog sveta i njihovu sreću ne može ništa da mi nadomesti – priznaje Cakana koja nakon promocije novog albuma Ključ ljubavi planira da ode na odmor sa suprugom Nenadom Negićem.

 

Jelena Kulović

makonda-tracker