inovativno

Neobična kreacija: Milica Dabović u haljini od limenki

0
Srpska kreatorka Milica Marinković će prirediti svojevrsni Art performans u galeriji Štab, u ponedeljak 26. decembra...
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

U 21.veku reciklaža je prioritet. Limenke, osim za reciklažu, mogu se iskoristiti za mnoge lepe stvari. Kreatorka Milica Marinković je ovaj predmet upotrebila na neverovatno originalan način i od plavo - sivih limenki napravila predivne i vrlo nosive haljine, koje će prezentovati u Beogradu.

 

Milica Dabović: I na sportskom terenu važe modna pravila

 

Jedan od modela, koji će imati priliku da ponese ovu nesvakidašnju kreaciju, je proslavljena košarkašica i evropska šampionka Milica Dabović, a podršku reviji je dala Agencija za zaštitu životne sredine.

Već sam imala izložbu haljina u Macurinom muzeju, a sada ću prikazati dopunjeno izdanje u ponedeljak u Galeriji Štab. Pravim haljine od recikliranog materijala tako što limenku pretvorim u eko tekstil.

 

Te haljine su nosive i poenta je da mogu da se obuku, da u njima može da se kreće. Veliko mi je zadovoljstvo što će jednu od mojih haljina nositi i Milica Dabović", kaže Milica.

Ona ističe da je upravo u reciklaži modna budućnost, a konstantnu podršku u realizaciji dobila je od kompanije Red Bull.

Potrebna je energija i neiscrpna inspiracija za stvaranje ovakvih haljina, uvek imam ideju. Tako sam napravila neke avangardne haljine i šalim se da sam napravila budući tekstil i haljine budućnosti. Kada ne bude više postojalo pravog materijala, sve će se reciklirati", zaključila je kreatorka.

Visoka moda je sve ostavila bez daha: Ove kolekcije ćete odmah poželeti u svom ormaru! (FOTO)

 

Velika muzička podrška u Galeriji Štab, u ponedeljak (26. decembar) biće El Jazzyra & Easy A b2b I'gor, početak velikog Art performansa zakazan je za 20 sati.

makonda-tracker