Jelena Jakovljević: Ćerka mi je izvor radosti

2
Nekadašnja misica Jelena Jakovljević pre nepune dve nedelje prirodnim putem donela je na svet devojčicu Asju, kojoj se najviše obradovao njen suprug, bogati šeik Said bin Drai
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Bivša srpska misica Jelena Jakovljević i njen suprug Said bin Drai, naslednik bogate arapske porodice iz Dubaija, pre desetak dana postali su roditelji devojčice Asje. Iako se spekulisalo da će Jelenu u Londonu poroditi nekadašnji ginekolog Lejdi Di, srpska lepotica ipak se porodila u Dubaiju, gde su pred dolazak na svet malene Asje doputovali i njeni roditelji koji žive u vojvođanskom selu Žabalj. Devojčica je dobila ime koje na arapskom znači život, a u svakodnevicu svojih roditelja unela je mnogo radosti.

- Presrećna sam zbog rođenja ćerkice. Porodila sam se u predsedničkom apartmanu Američke bolnice u Dubaiju i sve je proteklo u najboljem redu – rekla je Jelena za Story.

Njena mezimica je pri rođenju bila dugačka 50 centimetara i teška dva kilograma i 950 grama, a Jelena ju je rodila prirodnim putem. Porođaj je pratio tim vrhunskih stručnjaka, a mama i beba ostale su u porodilištu nedelju dana. Ponosni tata priredio je veliko slavlje na svom imanju, na kojem je u aprilu 2008. godine upriličeno i njihovo venčanje. Iako je prema porodičnoj tradiciji porođaj trebalo da bude obavljen u jednoj londonskoj bolnici, gde radi lekar koji je pre trideset pet godina porodio Saidovu majku i prisustvovao na oba porođaja princeze Dajane, partneri su odlučili da se Jelena porodi u Dubaiju. Trudnoću je podnela s lakoćom, a neposredno pred porođaj Jelenin lik je osvanuo na naslovnoj strani emiratskog Harper’s Bazaara, koji ju je proglasio najbolje odevenom ženom u 2010. godini.

- Mnogi su me kritikovali jer sam u trudnoći radila isto kao i pre, ali ja sam osećala da sam za to sposobna . Navikla sam da moje telo bude u odličnoj formi i plašila sam se njegove promene nakon porođaja. Ispostavilo se da sam brinula bez potrebe – kaže Jelena koja će sa Saidom uskoro otvoriti privatno obdanište.

- Želimo da nam dete ide u najbolju instituciju ove vrste u Dubaiju i zato ga pravimo po najvišim svetskim standardima. Radim i zauzeta sam privatnim biznisom, tako da ću ćerku sigurno ostavljati na čuvanje, ali nameravam da joj od najranijeg detinjstva omogućimo najbolju edukaciju. I ostali mališani sa ostrva Palma imaće priliku da uživaju u ovom malom carstvu koje ima svoju plažu – kaže zanosna mama koja je svog supruga, svetskog šampiona u igranju pola na snegu, upoznala 2003. godine. Venčali su se u decembru četiri i po godine kasnije, a glamuroznoj svadbenoj ceremoniji, koju su u Dubaiju upriličili sledećeg proleća, prisustvovalo je više od 300 zvanica. Brak su sklopili po arapskim običajima, pa su tako knjigu venčanih, takozvani kitab, potpisali u najužem krugu porodice. Bivša misica uželela se Srbije, u koju će doći tek na leto, s obzirom na to da je zauzeta oko svoje bebe.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker