Sandra Obradović: Kosa kao detalj

Manekenka Sandra Obradović svoju dugu svetlu kosu neguje maskama sa ekstraktom zelenog čaja, a krupne plave oči najčešće ističe tamnim senkama koje joj lepo stoje
1
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Manekenka Sandra Obradović obožava da provodi sate šminkajući se, a najviše se trudi da tamnim senkama što lepše istakne svoje plave oči. U prilikama kada koristi crveni ruž, na lice stavlja diskretniji make-up. Pošto ima veoma osetljivu kožu, neguje je isključivo kremama koje joj pravi dermatolog, dok na telo već godinama nanosi Niveino mleko za suvu kožu. Kod frizera ne odlazi redovno jer ima ravnu kosu pa joj ne pada teško da se sama isfenira, a mazanje noktiju za nju predstavlja pravi mali ritual.

MAKE-UP

- Trudim se da u svakoj prilici budem lepo našminkana i da izgledam sveže. Najviše volim da istaknem oči tamnim senkama i kvalitetnom maskarom koja mojim trepavicama daje dodatni volumen. Godinama se bavim modelingom pa sam često gledala koju kozmetiku koriste profesionalni šminkeri, zbog čega i privatno koristim uglavnom marke kao što su Ives Saint Laurent i L’Oreal. Povremeno stavljam i crveni ruž za koji smatram da je odraz ženstvenosti, ali kada ga nanesem onda se trudim da koristim što blaži puder i da nikako ne stavljam rumenilo.

LICE

- Pošto imam mešovit tip kože, oduvek sam imala problema da pronađem odgovarajuće preparate za negu lica, a onda mi je dermatolog napravio posebnu kremu i serum koji mi sasvim odgovaraju. Ne koristim nikakve druge kupovne kreme jer su mi ove sasvim dovoljne. Serum mom licu vraća prirodan sjaj i odlična je podloga za šminku. Dok mi nisu napravili te posebne kreme, probala sam razne proizvode, ali su mi oni izazivali crvenilo i sušili kožu. Zbog toga jednom mesečno odlazim na kozmetičke tretmane.

KOSA

- Imam gustu i ravnu kosu pa mi nije problem da je nakon pranja i sama isfeniram. Kada želim nešto da promenim, odnosno da napravim lokne ili talase, odlazim kod frizera, ali to nije preterano često. Kod kuće, a i u frizerskom salonu, obavezno koristim Revlonovu masku sa ekstraktom zelenog čaja koja je odlična za suve i oštećene vlasi. U moru različitih šampona, otkrila sam Pantene koji koristim sa uživanjem i koji prija mojoj kosi jer se nakon njega nikada ne masti.

TELO

- Sa negom kože tela ne volim mnogo da eksperimentišem. Najviše mi prija da posle tuširanja nanesem Niveino mleko za suvu kožu, a pored njega obožavam i da se mažem Jonhsonovim uljem za bebe koji mojoj koži daje određenu svežinu. Iako nemam problem sa celulitom, koristim i anticelulit proizvode zbog prevencije. Veoma mi je bitno da sam u dobroj fizičkoj kondiciji, pa sam se oduvek bavila nekim sportom, a trenutno idem na pilates koji mi pomaže i da se psihički opustim.

NOKTI

- Sređivanje noktiju mi predstavlja pravo opuštanje pa uživam dok sama radim manikir. Smatram da je za ženu najvažnije da ima sređene nokte, kako na rukama, tako i na nogama, pa se trudim da mi uvek budu uredni. Obožavam svetle nijanse, krem i roze boju, a samo sam jednom životu namazala crni lak i nimalo mi se nije svidelo kako mi stoji. Pedikir ne radim sama, nego redovno odlazim u salon gde uživam dok mi sređuju stopala.

Aleksandra Dimitrijević

 

Tekst je objavljen u 228. broju magazina Story, 2. februara 2010. godine.

makonda-tracker