poverila se prijatelju

Procurela pisma pokojne princeze: Stara prepiska ledi Dajane otkrila porodične tajne i pokazala njeno drugo lice

0
Početkom sledeće godine, na aukciji će se naći pisma koja je ledi Di slala svom prijatelju Sirilu Dikmanu. Iako ona još uvek nisu dostupna javnosti, procurelo je nekoliko interesantnih detalja o životu kraljevske porodice.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pisma su procenjena na 15.000 funti, a reč je o privatnoj prepisci princeze od Velsa i Dikmana, s kojim se sprijateljila dok je ovaj radio u Bakingemskoj palati.

 

Imao je samo 12 godina kada je ostao bez majke i potisnuo osećanja: Princ Hari prvi put o smrti ledi Dajane

 

Dikman je radio za kraljevsku porodicu punih 50 godina i članovi najvišeg britanskog plemstva su ga obožavali - kad je bio na samrti, princ Čarls je došao da ga poseti, a Dajana mu se poveravala.

 

U jednom od pisama, Dajana je Sirilu pisala o svojim sinovima Vilijamu i Hariju, koji su u tom trenutku bili stari dve godine, odnosno pet dana.

 

foto: Profimedia

Dragi Sirile, divno je od tebe što si nam poslao ovako lepu čestitku povodom rođenja našeg malog sina — oboje smo duboko dirnuti tvojom obzirnošću i beskrajno je cenimo", napisala je Dajana. "Vilijam obožava svog malog brata i sve vreme obasipa Harija zagrljajima i poljupcima, jedva nas pušta da mu priđemo!"

Kraljica Elizabeta ponovo postaje prabaka: Britanska kraljevska porodica uskoro će biti bogatija za još jednog člana

 

Dajana dalje u pismima Dikmanu otkriva da je Hari kao osmogodišnjak bio veoma nestašan u školi, zbog čega je često bio u nevolji. Ipak, ono što će posebno privući pažnju medija jeste činjenica da je iz pisama veoma očigledno koliko je ledi Di bila nežna i ljubazna žena.

 

Ona se više puta zahvalila Dikmanu zbog ljubaznosti koju ukazuje njenoj porodici, izrazila nadu da on i njegova supruga žive bez problema, i istakla da im Siril nedostaje kad nije u Palati.

 

 

makonda-tracker