16 godina nakon smrti

Njen lik obeležio je jednu od najpotresnijih scena domaćeg filma: Setno sećanje na Veru Dedović

0
Nikada zaboravljena Vera Dedović Miljković tumačila je lik učiteljice za kojom je plakao čitaj region. U filmu "Lepa sela lepo gore" pojavila se u jednoj od najpotresnijih scena, te mnoge ostavila u suzama. Glumica je nažalost malo nakon toga preminula posle teške borbe sa rakom, što je region iznova dotuklo...
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Vera Dedović Miljković igrala je učiteljicu, koju upoznajemo kao mladu i šarmantnu ženu, ali nam ostaje u sećanju po sceni u kojoj ulazi tunel prekrivena krvlju i u užasnom stanju, a junaci filma ne mogu da se dogovore ko će pucati u nju, jer sumnjaju da nosi eksploziv.

 

16 je godina od kako je popularni Maksa pao u komu iz koje se više nije probudio: Uloge po kojima i danas pamtimo glumca Dragana Maksimovića (FOTO, VIDEO)

 

Uloga učiteljice u "Lepa sela lepo gore" bila je Verina prva uloga na filmu, a sjajne kritike nagoveštavale su veliku karijeru za crvenokosu glumicu. Naime, Vera Dedović je bila đak generacije 1994. godine Univerziteta u Novom Sadu. Godinu dana ranije debitovala je u TV drami "Raj" reditelja Petra Zeca, a usledile su uloge u "Srećnim ljudima", TV komediji "Svadbeni marš", seriji "Gore dole"...

 

foto: Youtube screenshot

"Lepa sela" su joj 1996. godine obezbedila prostor na velikom platnu. Sledeći projekat bio je film "Senke uspomena" (2000) u režiji Predraga Velinovića. I, nažalost, bio je to njen poslednji glumački angažman... Vera Dedović Miljković preminula je 20. decembra 2000. godine nakon strašne bitke sa rakom. Imala je samo 31 godinu, i malu ćerku.

makonda-tracker