Eurosong: Srbija nastupa sedma po redu u prvom polufinalu!

0
Na sastanku šefova delegacija održanom danas oko 15 časova u Oslu, određen je redosled nastupa zemalja u oba polufinala. Srbija nastupa sedma po redu u prvom polufinalu. Novina ove godine je da glasanje počinje odmah po izvođenju prve kompozicije, što može ići
Foto: RTS
Foto: RTS

Na sastanku šefova delegacija koji je upravo u toku u Oslu, na samom početku tradicionalno se izvlači wild card, koji je izvukla delegacija Srbije!

Wild card podrazumeva da delegacija koja je srećne ruke jedina ima privilegiju da odabere redni broj pod kojim će nastupiti u polufinalu. S obzirom na to da je prvim žrebanjem u januaru mesecu određeno da nastupamo u prvom delu prvog polufinala, predstavnici naše delegacije mogli su da se opredele za poziciju nastupa od prve do osme, i izabrali broj 7.

U duhu ovogodišnjeg koncepta takmičenja share the moment, trenutak kada je Srbija proglašena za privilegovanu zemlju izvukavši wild card, ispraćen je burnim aplauzom.

Prvo polufinale biće održano 25. maja, drugo 27. a finalno veče 29. maja. Redosled nastupa zemalja je sledeći:

U I polufinalu:

Moldavija

Rusija

Estonija

Slovačka

Finska

Latvija

Srbija

Bosna i Hercegovina

Poljska

Belgija

Malta

Albanija

Grčka

Portugalija

Makedonija

Belorusija

Island

 

 

U II polufinalu:

Litvanija

Jermenija

Izrael

Danska

Švajcarska

Švedska

Azerbejdžan

Ukrajina

Holandija

Rumunija
Slovenija

Irska
Bugarska
Kipar

Hrvatska

Gruzija

Turska

Direktno u finalu nastupaju zemlje velike četvorke: Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Španija, kao i zemlja domaćin – Norveška.

makonda-tracker