Veče posvećeno zaslužnim ličnostima

Najzanimljiviji momenti sa svečane dodele priznanja Braća Karić: Lepota je u davanju (FOTO)

0
Na velikoj sceni Narodnog pozorišta, tradicionalno je održana gala proslava Fondacije Karić i tom prilikom uručene su prestižne nagrade istaknutim ličnostima iz svih društvenih sfera, a legendarni umetnik Rade Šerbedžija dvostruki je laureat iz oblasti kulture i mira.
foto: Vladimir Šporčić, Story press
foto: Vladimir Šporčić, Story press

Prestižna nagrada Braća Karić dodeljena je po 19. put znamenitim ličnostima koje su svojim radom, inovacijama i ličnim zalaganjem zadužile čovečanstvo.

 

Svečanoj dodeli prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora i brojne ličnosti iz javnog života Srbije, među kojima Igor Rakočević, Srđan Đoković, Radoš Bajić, Aleksandar i Katarina Karađorđević, Milica Dabović, Rade Šerbedžija i mnogi drugi. Ceremonija je počela intoniranjem srpske himne Bože pravde, nakon čega su nagrade laureatima uručivali Dragomir i Gordana Karić.

 

foto: Vladimir Šporčić, Story press

Veče posvećeno zaslužnim ličnostima nije moglo da prođe bez odavanja počasti jednoj od najvećih legendi srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću koji je preminuo polovinom maja ove godine.

 

Dodela jubilarne 18. Nagrade Braća Karić: Svečanost koja je okupila domaće i strane velikane

 

Posle zvaničnog dela programa koji je održan na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, zvanice su uživale na svečanoj večeri u Vili Jelena.

 

foto: Vladimir Šporčić, Story press

U toku glamurozne proslave, glumački bard Rade Šerbedžija naglasio je da je posebno počastvovan zbog toga što je dvostruki laureat, iz oblasti kulture i jačanja mira, saradnje i prijateljstva među narodima.

Osećam se večeras kao Novak Đoković, nemam reči kojima bih opisao svoju sreću. Ovu nagradu možda sam zaslužio, a možda i nisam, vreme će pokazati, ali ona je za mene posebna jer dolazi nekim drugim putem, nije državna niti nekog strukovnog udruženja, već je dodeljuje familija.

 

Uvek je lepo dobijati, ali još je lepše davati životu, umetnosti, literaturi i biti predan svojoj delatnosti. Čestitam porodici Karić na ovoj manifestaciji koja traje već 19 godina", poručio je Šerbedžija, koji se ne pojavljuje često na javnim skupovima, ali ovu svečanost nije želeo da propusti.

foto: Vladimir Šporčić, Story press

Osvajači nagrada na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Riju 2016. godine takođe su bili među dobitnicima. Košarkašica Milica Dabović, koja se od reprezentacije i kapitenske trake oprostila upravo nakon ovog velikog takmičenja a pre nekoliko dana i zvanično od aktivnog igranja košarke, svojim šarmom osvojila je sve prisutne. Ona nije skrivala emocije što se, kako kaže, našla u društvu velikana sporta, a dodatno zadovoljstvo bilo joj je to što je imala priliku da, osim sa svojim kolegama, bude rame uz rame sa Šerbedžijom.

 

foto: Vladimir Šporčić, Story press

Iz oblasti ekonomije i privrede nagrađen je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, a Brent Sadler za novinarstvo. Najveći aplauz dobili su najmlađi dobitnici, Đorđe Ogrizović za nauku i Jovan Milić za humanitarne aktivnosti.

 

foto: Vladimir Šporčić, Story press

Posle ceremonije dodele, druženje je nastavljeno opuštenoj atmosferi i duhu prijateljstva, a zvanice su imale priliku da međusobno razmene profesionalna iskustva, kao i da posavetuju jedni druge kako bi unapredili svoje karijere i postigli još veće uspehe.

makonda-tracker