Era Ojdanić: Ostaću udovac do kraja života

1
Kada mu je pre pet meseci preminula supruga Ljupka koja ga je volela, praštala mu i njegovo dvoje vanbračne dece gledala kao svoju, folk pevač Era Ojdanić zakleo se nad njenim grobom da se više nikada neće oženiti
foto: Story press
foto: Story press

Sa prvim oktobarskim kišama i sivim oblacima prošle godine, nadvila se tuga nad domom pevača narodne muzike, šezdesettrogodišnjeg Andrije-Ere Ojdanića. Od onog dana kada je njegovu tri godine mlađu suprugu Ljupku s kojom je punih četrdeset godina delio i dobro i loše iznenada pokosio infarkt, dom estradnog radnika u Meljaku u kojem su se nekada čuli samo graja i smeh, ispunile su jadikovke i suze. Kao grom iz vedra neba nemili događaj presekao je njegovo srce na dva dela, a on veruje da se od ovog udarca nikada neće potpuno oporaviti.

- Nije prošao ni jedan jedini dan za ovih pet meseci, a da ne pomislim na moju Ljupku - ženu koja me je celog života podržavala, sve mi opraštala i bila najbolja majka mojoj deci. Još ne mogu da se oporavim od činjenice da nje nema, ali morao sam da nastavim dalje. Siguran sam da bi to i ona želela. Uvek je govorila da, šta god da se desi, moram da ostanem nasmejan i radim kako bih mogao da brinem o deci i unučićima – kaže Era.

Iako je važio za velikog zavodnika i pripisivane su mu mnoge ljubavne afere, Era tvrdi da ni u jednom trenutku nije ni pomislio kako bi bilo šta moglo da ukalja njegov odnos sa pokojnom suprugom. Činjenica da je prihvatila i njegovo dvoje vanbračne dece, Bjanku i Andreja, koji su bili ravnopravni članovi porodice iako su živeli sa svojim majkama, bila je još jedan dokaz da od nje ne postoji bolji životni partner.

- Nikada nisam poželeo, a ni pomislio da se razvedem ili napustim Ljupku zbog neke druge. Na sahrani, iznad njene rake zakleo sam se da nijedna dama neće zauzeti njeno mesto. Ne kažem da možda jednog dana neću imati devojku, ali nijedna se više nikada neće moći nazvati mojom zakonitom suprugom i neće kao takva ući u moj dom. Jer, kad se osvrnem iza sebe, iskreno sam voleo samo Ljupku – sa suzama u očima ističe pevač koji iz tog braka ima dvoje dece, Milenu i Dragoslava, za koje smatra da su uz vanbračnu decu Bjanku i Andreja, njegovo najveće bogatstvo.

- Tata nije bio često kod kuće jer je dosta radio, ali otkako je mama umrla, postao je najbolji otac na svetu. Kada smo bili mlađi, učio je mene i mog tri godine mlađeg brata Dragoslava da budemo vredni i pošteni. Vreme koje nije provodio s nama nadograđivao je ogromnom količinom nežnosti koju je umeo da pokaže na najbolji mogući način – kaže tridesetpetogodišnja Milena koju je veoma pogodila poslednjih dana aktuelna glasina da Era ima i treće vanbračno dete, ali da ga krije od javnosti jer je ometeno u razvoju.

- Poznato je da sam slab na bolesne i nemoćne. Uvek se rado odazivam na sve dobrotvorne akcije, pa se tako neka žena koju čak i ne poznajem dosetila kako bi mogla da profitira na mom humanitarnom zalaganju. Naime, novinare dnevnih novina zvala je izvesna Beograđanka i ispričala kako ima sa mnom mentalno zaostalu ćerku tinejdžerskog uzrasta, što apsolutno nije istina. Meni se lično nije obraćala. Da stvarno postoji takva osoba, već bih znao za nju i sigurno joj nikada ne bih okrenuo leđa.  – zaključuje Era.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker