Radionica Ane Sofrenović

0
U nedelju, 28. marta u Domu omladine od 10 do 17 časova održaće se besplatna vokalna radionica Telo Glasa/Body of Voice koju vodi poznata glumica Ana Sofrenović

Radionica je zamišljena kao istraživanje glasa kroz niz praktičnih vežbi i istraživanja - kako pojedinačnog tako i u grupi. U pitanju je jedna vrsta holističkog pristupa glasu čiji je cilj da otkrije potpuno autentičan vokalni izraz svakog od polaznika i pomogne mu da se oslobodi svake vrste manirizma i navede ga na jedinstven, sopstveni izraz.

Namenjena je kako profesionalcima, tako i amaterima koje zanima vokalno istraživanje, uzrasta starijeg od 20 godina. Zainteresovani treba svoje prijave, u vidu kratke biografije i motivacionog pisma, da pošalju na adresu: vokalnaradionica@gmail.com. Svi koji pošalju prijave biće putem mejla obavešteni da li je njihova prijava prihvaćena. Broj polaznika ograničen je na 25.

Ana Sofrenović diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon akademije uporedo razvija svoju glumačku i muzičku karijeru. Ostvarila je veliki broj uloga u mnogim domaćim filmovima i pozorišnim predstavama, kao i u nekoliko značajnih engleskih televizijskih serija za BBC i ITV.

Glas je školovala kod Meri Hamond, šefa katedre za muzički teatar na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Njeno pevačko iskustvo se proteže od rock i jazz muzike do opere i savremene avangardne muzike. Sarađivala je sa mnogim muzičarima i kompozitorima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. U januaru 2006. godine nastupala je na koncertu u Karnegi Hol-u u Njujorku, u okviru master klasa kultne američke avangardne kompozitorke i vokalistkinje Meredit Monk, izbarana sa još 18 vokalista iz celog sveta. U okviru umetničke stipendije americke fondacije ArtsLink, 2009. godine je nastupila u novom komadu Meredit Monk Songs of Ascension, izvedenom na Bruklinskoj akademiji muzike. Redovno posećuje radionice po svetu koje se bave istraživanjem ljudskog glasa kao neograničenog kreativnog prostora.

makonda-tracker